Vienkārši pagatavojama un varen garda biezpiena plātsmaize ar drupanu smilšu mīklas pamatni un supersulīgu pildījumu, ko pēc gaumes un ieskatiem var papildināt ar ogām vai rozīnēm.
Foto un recepte: Žanna Nzewi
"Jāatzīst, ka šī gan oriģināli nav mana ideja - grupas "Latvieši UK gatavo" biedra Andra Cīruļa leģendārās biezpiena plātsmaizes recepti esmu pielāgojusi savai gaumei," teic Žanna.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
Smilšu mīklai
250gmargarīns, izkausēts
1glāze/scukura
3glāze/smiltu
2olas
1tējk.soda (dzēsta ar etiķi)
Pildījumam
1kgbiezpiena
6olas
170gcukura
4tējk.kukurūzas cietes
150gbezpiedevu jogurts
Vaniļas cukurs, ekstrakts vai esencepēc garšas
Cirona miziņa, sarīvētapēc garšas
Piedevas
Svaigas ogas vai iepriekš izmērcētas rozīnespēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
60 min.
Gatavo mīklu. Visas sastāvdaļas liek bļodā un samīca viendabīgu mīklu, ietin pārtikas plēvē, liek ledusskapī. Ja vēlas plānāku pamatni, var gatavot mazāku mīklas daudzumu, izmantojot tikai pusi no norādītā produktu daudzuma.
Gatavo biezpiena pildījumu. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumus sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru, līdz sanāk gaiša un viegla masa.
Tad dzeltenumiem liek klāt biezpienu, kukurūzas cieti, citrona miziņu un visu kārtīgi iemaisa. Ja vēlas, pievieno un iemaisa masā iepriekš izmērcētas rozīnes.
Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Izņem smilšu mīklu no ledusskapja, liek uz plāts, kas iepriekš izklāta ar cepamo papīru, vienmērīgi izlīdzina. Virsū liek svaigas vai atlaidinātas ogas.
Olu baltumus sakuļ līdz vidēji stingrām putām, lēnām iemaisa olas baltumus masā, lej pāri pildījumam, nolīdzina un cep 45 minūtes.