-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Deserti
-
>
Kārdinošais šokolādes krēms ar ķiršu ķīseli
Šokolādes krēms ar ķiršu ķīseli. Jo ķirši un šokolāde kopā veido izcilu garšu kombināciju.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
2 olas
-
7 ēd. k. cukura
-
3 ēd. k. kakao (bez kaudzes)
-
1/2 glāze/s piena
-
250 ml saldā krējuma 35 %
-
2 tējk. želatīns (ar kaudzi)
-
Vaniļas cukurs vai ekstrakts pēc garšas
-
Sāls šķipsna/s
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
20 min.
-
Želatīnu aplej ar dažām karotēm auksta ūdens un uzbriedina 10 minūtes.
-
Olu dzeltenumus saputo ar cukuru gaisīgus un pieber kakao pulveri, saputo.
-
Katliņā uzvāra pienu, noņem no uguns un pielej želatīnu, izmaisa.
-
Pienu lēnām, nepārtraukti putojot, lej pie olu masas. Kad kārtīgi samaisīts, noliek padzist.
-
Saputo saldo krējumu stingrās putās ar vienu ēdamkaroti cukura un vaniļu, mini šķipsniņu sāls.
-
Kad olu un piena masa atdzisusi, tajā iemaisa putukrējumu, lej traukā, liek vēsumā sastingt.
-
Pasniedz ar ķiršu vai kādu citu skābenu ogu ķīseli.
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs