Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Gardie leišu cepelīni

FOTO: Publicitātes

Leišu tradicionālos cepelīnus pagatavot nav nemaz tik grūti, ja vien precīzi ievēro receptes norādījumus soli pa solim.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

6
porcijas
  • Cepelīniem
  • 3-4 lieli vārīti kartupeļi, sastampāti
  • 1 kg kartupeļi, nomizoti un sarīvēti uz smalkās rīves
  • Sāls un malti melnie pipari pēc garšas
  • Pildījumam
  • 1 tējk. sviesta
  • 1 sīpols, smalki sakapāts
  • 300 g maltas cūkgaļas
  • 1 tējk. majorāns
  • 1 tējk. timiāna
  • Malti melnie pipari un sāls pēc garšas
  • Piedevām
  • 200 g kūpināta bekona, sagriezts kubiņos
  • 1 tējk. majorāna
  • 200 ml skābs krējums
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Sarīvētos kartupeļus lej marlē un atsevišķā traukā no tiem izspiež lieko šķidrumu. Šķidrumu nostādina, nolej, bet apakšā nostājušos kartupeļu cieti pataupa.
  2. Notecinātos rīvētos kartupeļus ieliek lielā bļodā, pieliek nostādināto cieti, vārītos sastampātos kartupeļus, sāli, piparus un rūpīgi samīca.
    Notecinātos rīvētos kartupeļus ieliek lielā bļodā, pieliek n...

    FOTO: Publicitātes

  3. Gatavo cepelīnu pildījumu: pannā uz vidējas uguns izkausē sviestu, pievieno sasmalcinātos sīpolus un cep, nepārtraukti maisot, apmēram 2 minūtes. Pievieno malto cūkgaļu un turpina cept, līdz gaļa labi izcepusies (čurkstoša). Pievieno majorānu, timiānu, sāli, piparus un labi samaisa.
  4. No apmēram divām ēdamkarotēm kartupeļu masas izveido pankūku, tās vidū ieliek sagatavoto pildījumu, pāri pārloka maliņas. Viļājot rokās, izveido cepelīnam cilindrisku formu, tāpat dara ar visiem cepelīniem.
    No apmēram divām ēdamkarotēm kartupeļu masas izveido pankūku...

    FOTO: Publicitātes

  5. Cepelīnus uzmanīgi liek iepriekš sagatavotā katlā vārošā ūdenī, kurā iepriekš iemaisīta 1 ĒK kartupeļu cietes, un vāra apmēram 30 minūtes, ik pa laikam uzmanīgi apmaisot.
  6. Kad cepelīni būs gatavi, tie pacelsies virs ūdens. Izmantojot putu karoti, gatavos cepelīnus izņem no katla un liek uz šķīvja.
    Kad cepelīni būs gatavi, tie pacelsies virs ūdens. Izmantojo...

    FOTO: Publicitātes

  7. Pirms pasniegšanas cepelīnus pārlej ar vēsu skābo krējumu un pārkaisa ar kubiņos sagrieztu un apceptu kraukšķīgu bekonu.
    Pirms pasniegšanas cepelīnus pārlej ar vēsu skābo krējumu un...

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Selgas kūciņas

Selgas kūciņas

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas