Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Gardie leišu cepelīni

2021. gada 28. septembris
Foto: Publicitātes
Leišu tradicionālos cepelīnus pagatavot nav nemaz tik grūti, ja vien precīzi ievēro receptes norādījumus soli pa solim.
Pagatavošana
60 min
1. Sarīvētos kartupeļus lej marlē un atsevišķā traukā no tiem izspiež lieko šķidrumu. Šķidrumu nostādina, nolej, bet apakšā nostājušos kartupeļu cieti pataupa.
2. Notecinātos rīvētos kartupeļus ieliek lielā bļodā, pieliek nostādināto cieti, vārītos sastampātos kartupeļus, sāli, piparus un rūpīgi samīca.
Foto: Publicitātes
3. Gatavo cepelīnu pildījumu: pannā uz vidējas uguns izkausē sviestu, pievieno sasmalcinātos sīpolus un cep, nepārtraukti maisot, apmēram 2 minūtes. Pievieno malto cūkgaļu un turpina cept, līdz gaļa labi izcepusies (čurkstoša). Pievieno majorānu, timiānu, sāli, piparus un labi samaisa.
4. No apmēram divām ēdamkarotēm kartupeļu masas izveido pankūku, tās vidū ieliek sagatavoto pildījumu, pāri pārloka maliņas. Viļājot rokās, izveido cepelīnam cilindrisku formu, tāpat dara ar visiem cepelīniem.
Foto: Publicitātes
5. Cepelīnus uzmanīgi liek iepriekš sagatavotā katlā vārošā ūdenī, kurā iepriekš iemaisīta 1 ĒK kartupeļu cietes, un vāra apmēram 30 minūtes, ik pa laikam uzmanīgi apmaisot.
6. Kad cepelīni būs gatavi, tie pacelsies virs ūdens. Izmantojot putu karoti, gatavos cepelīnus izņem no katla un liek uz šķīvja.
Foto: Publicitātes
7. Pirms pasniegšanas cepelīnus pārlej ar vēsu skābo krējumu un pārkaisa ar kubiņos sagrieztu un apceptu kraukšķīgu bekonu.
Foto: Publicitātes
Uz augšu