-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Konservējumi
-
>
Pīlādžogu kompots
FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
Saldeni, skābeni rūgtenais pīlādžogu kompots. Kārtīgs rudens baudījums
Receptes un foto autore: Vineta Grudule
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
- Uz 0,5 l burciņu:
-
200 ml pīlādžogu
-
100 ml cukura
-
Citronskābe šķipsna/s
-
Ūdens
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
30 min.
-
Katrā burciņā ber 200 ml tīru, nomazgātu pīlādžogu, kuras iepriekš nesaldēju un neplaucēju, jo dievinu pīlādžogu patīkamo rūgtumiņu.
-
Tad katrā burciņā virsū ogām uzber 100 ml cukura un šķipsniņu citronskābes.
-
Pēc tam katrā burciņā līdz pusei ielej vārošu ūdeni, ar koka irbulīti izmaisa cukuru (lai tas izkūst) un pielej burciņas līdz pašai augšai.
-
Tad burciņas liek karstā ūdenī pasterizēt uz 5 minūtēm.
-
Aizvāko, griež otrādi uz vāciņiem un ļauj atdzist.
Lai izdodas un labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs