Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konservējumi

Marinētas rudens sēnes bez pasterizēšanas

Foto: Zane Bloka
Rudens sēnes marinēšanai man ir vismīļākās. Alksnenes un poķīši ir neatņemama sastāvdaļa. Un ja vēl to var nepastarizētu, grēks nelikt burkā.
Pagatavošana
30 min
1. Pats galvenai ir tikt pie sēnēm un kad tas izdarīts, tās notīrīt, novārīt un nomērcēt. Iepriekšējā dienā jau to visu sagatavoju.
2. Lejam katlā ūdeni, liekam klāt visas garšvielas, un gaidām pirmo burbuli.
Foto: Zane Bloka
3. Lai pēc tam nepasterizētu burkas, visas no vārītās sēnes pievienoju marinādei. Uz lēnas uguns pavāru min 10.
Foto: Zane Bloka
4. Leju visu karstu burkās un vāku virsū.
Burkas uzglabāju dzīvoklī, istabas temperatūrā.

Lai labi garšo!
Foto: Zane Bloka
Uz augšu