-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Deserti
-
>
Vaniļas krēms ar aveņu mērci
Klasisks vaniļas krēms ar aveņu mērci. Krēms ir maigs un salds, bet mērce kontrastam - ar patīkamu skābumiņu.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
2 olas
-
60 g cukura
-
80 g piena
-
250 ml saldā krējuma 35 %
-
16 g želatīna
-
1 vaniļas pāksts
-
Avenes mērcei
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
30 min.
-
Olas, cukuru un no vaniļas pāksts izkasītas sēkliņas liek bļodā un saputo.
-
Pievieno uzkarsētu pienu (pienu karsējot, tam pievieno tukšo vaniļas pāksti), nepārtraukti maisot.
-
Bļodu liek karsta ūdens peldē un nepārtraukti maisa, līdz masa sabiezē.
-
Pievieno un iemaisa iepriekš ar aukstu ūdeni pārlietu un uzbriedinātu želantīnu un gaida, līdz masa atdzisīs līdz istabas temperatūrai.
-
Pievieno un iecilā iepriekš saputotu saldo krējumu, liek krēma masau traukā, pārklāj ar pārtikas plēvi un ievieto ledusskapī, līdz krēms sastingst.
-
Tad to griež kvadrātos, liek deserta trauciņos un pasniedz ar aveņu mērci, ko gatavo, saspaidot avenes ar nelielu daudzumu cukura.
Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs