Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Vaniļas krēms ar aveņu mērci

Vaniļas krēms ar aveņu mērci

FOTO: Publicitātes

Klasisks vaniļas krēms ar aveņu mērci. Krēms ir maigs un salds, bet mērce kontrastam - ar patīkamu skābumiņu.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 2 olas
  • 60 g cukura
  • 80 g piena
  • 250 ml saldā krējuma 35 %
  • 16 g želatīna
  • 1 vaniļas pāksts
  • Avenes mērcei
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Olas, cukuru un no vaniļas pāksts izkasītas sēkliņas liek bļodā un saputo.
  2. Pievieno uzkarsētu pienu (pienu karsējot, tam pievieno tukšo vaniļas pāksti), nepārtraukti maisot.
  3. Bļodu liek karsta ūdens peldē un nepārtraukti maisa, līdz masa sabiezē.
  4. Pievieno un iemaisa iepriekš ar aukstu ūdeni pārlietu un uzbriedinātu želantīnu un gaida, līdz masa atdzisīs līdz istabas temperatūrai.
  5. Pievieno un iecilā iepriekš saputotu saldo krējumu, liek krēma masau traukā, pārklāj ar pārtikas plēvi un ievieto ledusskapī, līdz krēms sastingst.
  6. Tad to griež kvadrātos, liek deserta trauciņos un pasniedz ar aveņu mērci, ko gatavo, saspaidot avenes ar nelielu daudzumu cukura.

    Labu apetīti!
    Tad to griež kvadrātos, liek deserta trauciņos un pasniedz a...

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kurzemes strogonovs

Kurzemes strogonovs

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas