Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Niknā tomātu mērce bez vārīšanas

FOTO: Publicitātes

Bez karsēšanas pagatavojama niknā tomātu mērce gruzīnu gaumē. Ziemā tā būs svaiga un garda piedeva gaļai, zivju ēdieniem, zupām un sautējumiem.

Foto un recepte: Jolanta Seile.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1.5 kg tomāti
  • 500 g paprikas
  • 2 ķiploka galvas
  • 50 g čili piparu pākstis
  • 1/2 glāze/s rupja maluma sāls
  • 1 glāze/s baltvīna etiķa
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Tomātiem izgriež tikai cieto serdi, papriku iztīra un sagriež, ķiplokus notīra, čili pipariem nogriež zaļo kātiņu, sēklas atstāj iekšā.
  2. Tad visu samaļ gaļas mašīnā vai sablendē. Lej katlā, pielej etiķi, pieber sāli, riktīgi izmaisa un patur stundas piecas, līdz izkūst sāls un mērce savelkas ar etiķi.
  3. Salej tīrās pudelītes vai burciņās. Tās var labi izdezinficēt, izskalojot ar šņabi. Aizskrūvē un liek pagrabā vai ledusskapī.

    Veseli ēduši!
    Salej tīrās pudelītes vai burciņās. Tās var labi izdezinficē...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Skābu kāpostu zupa ar vārītiem kartupeļiem

Skābu kāpostu zupa ar vārītiem kartupeļiem

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas