Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konservējumi

Niknā tomātu mērce bez vārīšanas

Foto: Publicitātes
Bez karsēšanas pagatavojama niknā tomātu mērce gruzīnu gaumē. Ziemā tā būs svaiga un garda piedeva gaļai, zivju ēdieniem, zupām un sautējumiem.

Foto un recepte: Jolanta Seile.
Pagatavošana
30 min
1. Tomātiem izgriež tikai cieto serdi, papriku iztīra un sagriež, ķiplokus notīra, čili pipariem nogriež zaļo kātiņu, sēklas atstāj iekšā.
2. Tad visu samaļ gaļas mašīnā vai sablendē. Lej katlā, pielej etiķi, pieber sāli, riktīgi izmaisa un patur stundas piecas, līdz izkūst sāls un mērce savelkas ar etiķi.
3. Salej tīrās pudelītes vai burciņās. Tās var labi izdezinficēt, izskalojot ar šņabi. Aizskrūvē un liek pagrabā vai ledusskapī.

Veseli ēduši!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu