Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Visgaršīgākā ābolkūka "Sapnis"

FOTO: Shutterstock.com

Ļoti iespējams, ka nav gardākas ābolkūkas par šo, kura var lepoties ar kraukšķīgu mīklas pamatni un sulīgu, saldskābu pildījumu, kas pārklāts ar gaisīgām bezē putām un saldām mīklas drumstalām. Sapnis, ne kūka!
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 4 āboli
  • 3 lielas olas
  • 2 glāze/s miltu
  • 1/2 tējk. cepamā pulvera
  • 200 g sviesta
  • 1 glāze/s cukura
  • 1 šķipsna/s sāls
  • Kanēlis pēc garšas
  • Pūdercukurs pārkaisīšanai pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Olas baltumus atdala no dzeltenumiem. Dzeltenumus sakuļ ar 1/2 glāzi cukura, un mīkstu sviestu, līdz masa ir gaiša un dubultojusies apjomā.
  2. Iemaisa cepamo pulveri. Tad pa daļām pievieno un iemīca miltus, līdz iegūta viendabūga mīkla.
  3. Atdala aptuveni trešdaļu mīklas, ietin folijā vai pārtikas plēvē un liek saldētavā.
  4. Pārējo mīklu liek apaļajā cepamajā veidnē un ar pirkstiem izlīdzina, veidojot maliņas uz augšu.
  5. Ābolus nomizo, izņem serdes, sarīvē, vienmērīgā kārtā liek virs mīklas, pārkaisa ar kanēli.
  6. Olu baltumiem pievieno šķipsnu sāls un sāk kult. Pa daļām pievieno un iekuļ cukuru, līdz iegūtas stingras putas.
  7. Saputoto olu baltumu masu liek veidnē virs āboliem.
  8. Olu baltumiem uz rupjās darzeņu rīves pārrīvē no saldētavas izņemto mīklu.
  9. Liek krāsnī un cep 50 minūtes.
  10. Izņem, atdzesē un pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.

    Labu apetīti!
    Izņem, atdzesē un pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru...

    FOTO: Shutterstock.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Cepta marinēta līdaka

Cepta marinēta līdaka

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas