Ziemā sātīgu un gardu kāpostu zupu varēsi pagatavot daudz ātrāk, ja sarūpēsi pieliekamā krājumiem pāris burciņas kāpostu zupas sagataves.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
3.5kgkāposti
500gsīpoli
500gburkāni
1ķiploka galva
500mltomātu mērces
200mleļļas
150mletiķa 9%
3ēd. k.cukura
2ēd. k.sāls
4lauru lapas
10smaržīgie pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
120 min.
Kāpostus un sīpolus sasmalcina. Burkānus sarīvē. Ķiplokus izspiež caur spiedi.
Katlā uzkarsē eļļu. Liek cepties sīpolus. Pēc 3-4 minūtēm pievieno burkānus un apmaisot sautē 4-5 minūtes, tad pievieno kāpostus un apmaisot sautē vēl 5-7 minūtes.
Tad liek klāt tomātu mērci, sāli, cukuru, piparus, lauru lapas un uz lēnas uguns sautē 40 minūtes.
Pāris minūtes pirms vārīšanas beigām pievieno etiķi, ķiplokus un iemaisa, nogriež liesmu.
Pilda masu tīrās burkās, aizvāko, apgriež burkas ar vākiem uz leju, ietin segā un ļauj atdzist. Uzglabā vēsā vietā.