Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konservējumi

Kāpostu zupas sagatave ziemai bez pasterizēšanas

Foto: Shutterstock.com
Ziemā sātīgu un gardu kāpostu zupu varēsi pagatavot daudz ātrāk, ja sarūpēsi pieliekamā krājumiem pāris burciņas kāpostu zupas sagataves.
Pagatavošana
120 min
1. Kāpostus un sīpolus sasmalcina. Burkānus sarīvē. Ķiplokus izspiež caur spiedi.

2. Katlā uzkarsē eļļu. Liek cepties sīpolus. Pēc 3-4 minūtēm pievieno burkānus un apmaisot sautē 4-5 minūtes, tad pievieno kāpostus un apmaisot sautē vēl 5-7 minūtes.


3. Tad liek klāt tomātu mērci, sāli, cukuru, piparus, lauru lapas un uz lēnas uguns sautē 40 minūtes.


4. Pāris minūtes pirms vārīšanas beigām pievieno etiķi, ķiplokus un iemaisa, nogriež liesmu.

5. Pilda masu tīrās burkās, aizvāko, apgriež burkas ar vākiem uz leju, ietin segā un ļauj atdzist. Uzglabā vēsā vietā.

Labu apetīti!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu