Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Kāpostu zupas sagatave ziemai bez pasterizēšanas

Kāpostu zupas sagatave ziemai bez pasterizēšanas

FOTO: Shutterstock.com

Ziemā sātīgu un gardu kāpostu zupu varēsi pagatavot daudz ātrāk, ja sarūpēsi pieliekamā krājumiem pāris burciņas kāpostu zupas sagataves.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 3.5 kg kāposti
  • 500 g sīpoli
  • 500 g burkāni
  • 1 ķiploka galva
  • 500 ml tomātu mērces
  • 200 ml eļļas
  • 150 ml etiķa 9%
  • 3 ēd. k. cukura
  • 2 ēd. k. sāls
  • 4 lauru lapas
  • 10 smaržīgie pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. Kāpostus un sīpolus sasmalcina. Burkānus sarīvē. Ķiplokus izspiež caur spiedi.

  2. Katlā uzkarsē eļļu. Liek cepties sīpolus. Pēc 3-4 minūtēm pievieno burkānus un apmaisot sautē 4-5 minūtes, tad pievieno kāpostus un apmaisot sautē vēl 5-7 minūtes.


  3. Tad liek klāt tomātu mērci, sāli, cukuru, piparus, lauru lapas un uz lēnas uguns sautē 40 minūtes.


  4. Pāris minūtes pirms vārīšanas beigām pievieno etiķi, ķiplokus un iemaisa, nogriež liesmu.

  5. Pilda masu tīrās burkās, aizvāko, apgriež burkas ar vākiem uz leju, ietin segā un ļauj atdzist. Uzglabā vēsā vietā.

    Labu apetīti!
    Pilda masu tīrās burkās, aizvāko, apgriež burkas ar vākiem u...

    FOTO: Shutterstock.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Seleriju un vistas filejas karbonādes

Seleriju un vistas filejas karbonādes

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 25. oktobris 00:00 25.10 00:00
Ko mēs ēdīsim frontē? (1)
Karavīru sausās uzturdevas izsaiņošana un apēšana

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas