Aromātiska "Harčo" zupas sagatave ar tomātiem, aličām, valriekstiem un zaļumiem. Ziemā atliks tikai gaļas buljonam pievienot sauju rīsu, burciņas saturu un kārtīga, sildoša zupiņa būs gatava! Sagatavi var izmantot ne vien zupas gatavošanai, bet arī kā izcilu piedevu gaļas ēdieniem.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
2kgtomāti
500gsīpoli
2čili pipari
500galičas vai citas skābas plūmes
2ēd. k.sāls
3ēd. k.cukura
140gvalriekstu kodoli
10melno piparu graudi
4lauru lapas
2ķiploka galvas
2ēd. k.hmeli-suneli garšvielu maisījums
150mleļļas
1bunte zaļumu (pētersīļi, kinza, bazliks)
160mletiķa 9%
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
120 min.
Plūmes ber katliņā, pārlej ar verdošu ūdeni un vāra 10 minūtes, tad iztrin caur sietu, iegūstot skābenu un aromātisku plūmju biezeni.
Tomātus ar čili sablendē viendabīgā masā. Zaļumus, ķiplokus un valriekstus sasmalcina. Ķiplokus nomizo, izspiež caur spiedi.
Lielā katlā lej eļļu, uzkarsē, liek apcepties sīpolus kopā ar lauru lapām un piparu graudiem. Tad pievieno sablendētos tomātus un plūmju biezeni, sāli, cukuru, hmeli - suneli un samaisa. Kad masa sāk burbuļot, uz nelielas liesmas to karsē 30 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
Tad pievieno valriekstus, zaļumus, iemaisa un karsē vēl 10 minūtes.
Pievieno ķiplokus, etiķi, apmaisa un karsē 1-2 minūtes. Tad karstu masu lej tīrās burciņās, aizvāko un atdzesē.