Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konservējumi

Zupas "Harčo" sagatave ziemai bez pasterizēšanas

Foto: Shutterstock.com
Aromātiska "Harčo" zupas sagatave ar tomātiem, aličām, valriekstiem un zaļumiem. Ziemā atliks tikai gaļas buljonam pievienot sauju rīsu, burciņas saturu un kārtīga, sildoša zupiņa būs gatava! Sagatavi var izmantot ne vien zupas gatavošanai, bet arī kā izcilu piedevu gaļas ēdieniem.
Pagatavošana
120 min
1. Plūmes ber katliņā, pārlej ar verdošu ūdeni un vāra 10 minūtes, tad iztrin caur sietu, iegūstot skābenu un aromātisku plūmju biezeni.
2. Tomātus ar čili sablendē viendabīgā masā. Zaļumus, ķiplokus un valriekstus sasmalcina. Ķiplokus nomizo, izspiež caur spiedi.
3. Lielā katlā lej eļļu, uzkarsē, liek apcepties sīpolus kopā ar lauru lapām un piparu graudiem. Tad pievieno sablendētos tomātus un plūmju biezeni, sāli, cukuru, hmeli - suneli un samaisa. Kad masa sāk burbuļot, uz nelielas liesmas to karsē 30 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
4. Tad pievieno valriekstus, zaļumus, iemaisa un karsē vēl 10 minūtes.
5. Pievieno ķiplokus, etiķi, apmaisa un karsē 1-2 minūtes. Tad karstu masu lej tīrās burciņās, aizvāko un atdzesē.

Labu apetīti!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu