Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Kabaču ikri ar šampinjoniem ziemai bez pasterizēšanas

Kabaču ikri ar šampinjoniem ziemai bez pasterizēšanas

FOTO: Publicitātes

Kabaču ikri ar šampinjoniem ir tik gardi, ka burciņas līdz ziemai jau būs tukšas, tādēļ labāk taisi dubulto porciju.
Receptes un foto autore: Zeltīte Dzintare.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 500 g sīpoli
  • 600 g burkāni
  • 500 g svaigi šampinjoni
  • 1 kg tomāti (bez mizas)
  • 700 g kabači
  • 1 kg kāposti
  • 1 l tomātu mērces
  • 3 lauru lapas
  • 7 daiviņa/s ķiploka
  • 10-12 melnie pipari
  • Sāls pēc garšas
  • Cukurs pēc garšas
  • Etiķis 9% pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

90 min.
  1. Katlā iemet melnos piparus, lauru lapas, ķiplokus un pielej eļļu.
  2. Liek klāt un apcep sīpolus ar sēnēm un burkāniem. Var izmantot arī gailenes un baravikas, bet tā kā šogad sēņu maz, tad liek lietā šampinjonus.
    Liek klāt un apcep sīpolus ar sēnēm un burkāniem. Var izmant...

    FOTO: Publicitātes

  3. Klāt liek kabačus, kāpostus, tomātus, lai sautējas kādu brīdi.
    Klāt liek kabačus, kāpostus, tomātus, lai sautējas kādu brīd...

    FOTO: Publicitātes

  4. Tad pievieno visu pārējo: sāli, cukuru, tomātu mērci utt....
    Tad pievieno visu pārējo: sāli, cukuru, tomātu mērci utt....

    FOTO: Publicitātes

  5. Kad virums uzmet burbuli, nogriež liesmu un karstu lej burkās, aizvāko. Lai gardi!
    Kad virums uzmet burbuli, nogriež liesmu un karstu lej burkā...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kurzemes strogonovs

Kurzemes strogonovs

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas