-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Konservējumi
-
>
Kabaču ikri ar šampinjoniem ziemai bez pasterizēšanas
Kabaču ikri ar šampinjoniem ir tik gardi, ka burciņas līdz ziemai jau būs tukšas, tādēļ labāk taisi dubulto porciju.
Receptes un foto autore: Zeltīte Dzintare.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
500 g sīpoli
-
600 g burkāni
-
500 g svaigi šampinjoni
-
1 kg tomāti (bez mizas)
-
700 g kabači
-
1 kg kāposti
-
1 l tomātu mērces
-
3 lauru lapas
-
7 daiviņa/s ķiploka
-
10-12 melnie pipari
-
Sāls pēc garšas
-
Cukurs pēc garšas
-
Etiķis 9% pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
90 min.
-
Katlā iemet melnos piparus, lauru lapas, ķiplokus un pielej eļļu.
-
Liek klāt un apcep sīpolus ar sēnēm un burkāniem. Var izmantot arī gailenes un baravikas, bet tā kā šogad sēņu maz, tad liek lietā šampinjonus.
-
Klāt liek kabačus, kāpostus, tomātus, lai sautējas kādu brīdi.
-
Tad pievieno visu pārējo: sāli, cukuru, tomātu mērci utt....
-
Kad virums uzmet burbuli, nogriež liesmu un karstu lej burkās, aizvāko. Lai gardi!
FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs