Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Elementārā saldskābā čili mērce ziemai

Elementārā saldskābā čili mērce ziemai

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Tie, kuri ir iecienījuši Austrumu virtuves ēdienus, noteikti zina, ka saldskābā čili mērce ir ļoti populāra piedeva, kuru izmanto gan ķīniešu saldskābās vistiņas pagatavaošanai, gan nūdeļu, pavasara rullīšu un ceptu pelmeņu aizdaram. Šo gardo mērcīti iespējams pavisam vienkārši pagatavot mājas apstākļos, iztiekot bez nevajadzīgām piedevām, kas mēdz būt atrodamas veikalā nopērkamājās mērcēs.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 12 čili piparu pākstis
  • 4 lielas sarkanās paprikas
  • 1 kg ievārījuma cukurs
  • 1 tējk. sāls
  • 500 ml baltvīna etiķis vai ābolu etiķis
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Čili pipariem nogriež tikai augšējos zaļos galiņus, sēklas neizņem. Paprikai izņem sēklas, katru papriku sagriež 4 daļās. Liek papriku un čili virtuves kombainā, pievieno sāli un sakapā, cik smalki vien iespējams.

  2. Katlā ielej etiķi, pievieno ievārījuma cukuru un uz nelielas uguns karsē, ik pa laikam apmaisot, līdz cukurs ir izšķīdis.



  3. Ber katlā sakapātos piparus, visu samaisa un karsē, ik pa laikam apmaisot.



  4. Kad mērce sāk burbuļot, to, pa laikam apmaisot, turpina karsēt 5-7 minūtes.

  5. Karsto mērci salej iepriekš izkarsētās burciņās vai tukšās stiprā alkohola pudelēs, aizskrūvē ar vāciņiem. Var uzglabāt istabas temperatūrā.
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ķirbja, burkānu, zaļo zirnīšu un kukurūzas sautējums ar cūkgaļu

Ķirbja, burkānu, zaļo zirnīšu un kukurūzas sautējums ar cūkgaļu

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas