Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konservējumi

Elementārā saldskābā čili mērce ziemai

Foto: Receptes.lv
Tie, kuri ir iecienījuši Austrumu virtuves ēdienus, noteikti zina, ka saldskābā čili mērce ir ļoti populāra piedeva, kuru izmanto gan ķīniešu saldskābās vistiņas pagatavaošanai, gan nūdeļu, pavasara rullīšu un ceptu pelmeņu aizdaram. Šo gardo mērcīti iespējams pavisam vienkārši pagatavot mājas apstākļos, iztiekot bez nevajadzīgām piedevām, kas mēdz būt atrodamas veikalā nopērkamājās mērcēs.
Pagatavošana
40 min
1. Čili pipariem nogriež tikai augšējos zaļos galiņus, sēklas neizņem. Paprikai izņem sēklas, katru papriku sagriež 4 daļās. Liek papriku un čili virtuves kombainā, pievieno sāli un sakapā, cik smalki vien iespējams.

2. Katlā ielej etiķi, pievieno ievārījuma cukuru un uz nelielas uguns karsē, ik pa laikam apmaisot, līdz cukurs ir izšķīdis.



3. Ber katlā sakapātos piparus, visu samaisa un karsē, ik pa laikam apmaisot.



4. Kad mērce sāk burbuļot, to, pa laikam apmaisot, turpina karsēt 5-7 minūtes.

5. Karsto mērci salej iepriekš izkarsētās burciņās vai tukšās stiprā alkohola pudelēs, aizskrūvē ar vāciņiem. Var uzglabāt istabas temperatūrā.
Uz augšu