Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Komentāri
6
Jaunākie Vecākie
s
sandra
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
lienit! es skolu tikai nesen beidzu bet olu svaru gan es labi atceros ka mus macija ka viena olas svars ir ne 43 bet 40 grami! tu laikam vel caulu ieskaitiji!!!
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
l
liene
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
4olas, 90g cukura, 300 - 330 g piena, 90g milti, 150g sviesta.
Sanāk apmēram puskilograms krēma. vārītajam krēmam pēc šīs receptes ņem visu olu nevis dzeltenumus. Dzeltenumus parasti izmanto krēmam Šarlote.
Kaut gan cik cilvēku, tik krēma variāciju, dotā recepte jau nav nepareiza, bet parasti konditori vārīto krēmu gatavo pēc manas aprakstītās receptes ja vien neizmanto pulverus. Tā vismaz man mācīja pasniedzēja - konditors 3.paaudzē ar 30 gadu pieredzi. Protams atšķirībā no vēlamā krēma daudzuma mainās krēma sastāvdaļu daudzums. Un parasti izmanto 43g smagas olas, tā vismaz ir vairākumam recepšu ja nav minēts cits olu lielums. Var izmantot arī M izmēra olas. L izmēra būs par lielu.
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
L
Liene
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Klasisko vārīto krēmu tā arī gatavo, bet... Olas sakuļ viendabīgā masā ar pusi cukuru no receptē minētā daudzuma arī vaniļas cukuru, miltus. Pienu ar atlikušo cukuru uzvāra un to visu tievā strūklā visu laiku ar putojamo slotiņu maisot karstu ielej olu-miltu-cukura maisījumā. Tad šo masu tūlīt liek ūdens peldē un karsē, visu laiku enerģiski maisot ar koka karoti līdz sabiezē. Ja tomēr rodas kunkuļi, tad kad masa sabiezējusi un nedaudz atdzesēta to sakuļ ar mikseri. Tad masu atdzesē pilnībā. Tad kad masa atdzisusi, ar mikseri saputo sviestu(svarīgi saputot sviestu kārtīgi) un tad mazām porcijām ieputo visu sabiezināto olu masu. Vai ja sviests mazāk tad tikai daļu olu masas. Skatās pēc konsistences. Krēms gatavs!
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
R
Rita
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Es gan to visu vēl samaisu ar saputotu sviestu.Šitai receptei-2 pakas saldkrējuma sviesta.
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
D
Diāna
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Nav nekas tur jākuļ, krēms sabiezē, tikai rūpīgi jāmaisa, lai nepiedeg.
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
a
anna kārkliņa
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
ar ingridientiem viss ir saprotams,tikai beigās nē.pievienot vaniļu atdzesēt....un viss???jākuļ nav?pabeidz līdz galam lūdzu
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties

Deserti

Jaunākās receptes