Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Zupas

Aukstā zupa vegāniskajā versijā

Foto: Publicitātes
Debešķīgi gardas un pavisam vienkārši pagatavojamas vegāniskās aukstās zupas recepti piedāvā augu valsts ēdienu meistarklašu feja RIta Osovska. Īpaši izcilam rezultātam receptes autore iesaka atdzesēto zupu celt galdā ar zeltaini apceptām kartupeļu daiviņām.
Pagatavošana
20 min
1. Blenderī samaļ līdz pilnīgi gludai masai saulespuķu sēkliņas, Indijas riekstus, ūdeni, sulu no diviem citroniem, ābolu etiķi, kārtīgu šķipsnu sāls.

2. Bļodā liek marinētas bietes ( var izmantot arī svaigās - būs svaigēdāju zupa ), rīvētus gurķus, smalki sagrieztus spinātus, ļoti daudz smalki sakapātu lociņu un diļļu.

Olas vietā zupai var pievienot šķipsnu melnās sāls vai viegli apceptu zīda tofu ar melno sāli un kurkumu ( pārbērt pa virsu zupai nevis iemaisīt ). Vēl viena variācija krēmīgākai garšai ir avokado kombinācijā ar šķipsnu melnās sāls.

3. Pievieno sinepes un mārrutkus. Pārlej visu ar iepriekš sablendēto zupas bāzi, apmaisa un pagaršo, vai pietiek sāls un piparu.

4. Pirms pasniegšanas zupu kārtīgi atdzesē!
5. Pasniedz ar zeltaini apceptām kartupeļu šķēlēm.
Foto: Receptes.lv
Uz augšu