Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Jāņu klasika - tradicionālais šašliks ar rasolu

Jāņu klasika - tradicionālais šašliks ar rasolu

FOTO: Publicitātes

Cūkgaļas kakla karbonādes šašliks klasiskajā marinādē ar etiķi un rasols ar vārītu cūkgaļas karbonādi - šis klasiskais "tandēms" ir kļuvis par teju vai neatņemamu Jāņu mielasta sastāvdaļu. Recepti iesaka Uldis Grīnbergs.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Šašlikam
  • 2-3 kg cūkgaļas karbonādes
  • 2 l gāzēts ūdens
  • Sāls pēc garšas
  • 4-5 ēd. k. cukura
  • 1 ēd. k. etiķa esence
  • 5-6 sīpoli
  • 3-4 daiviņa/s ķiploka
  • 1 ēd. k. maltu piparu
  • Garšvielu maisījums "Anniņa" bez sāls pēc garšas
  • 2 burkāni, sagriezti ripās
  • 3-4 ēd. k. eļļas
  • Rasolam
  • 5-6 vārīti kartupeļi
  • 2 vārīti burkāni
  • 1 sīpols
  • 500 g konservēti zaļie zirnīši
  • 5-6 marinēti gurķi
  • 4-5 olas
  • Rasola mērcei
  • 200 ml majonēzes
  • 200 ml skābā krējuma
  • 1/2 glāze/s marinētu gurķu marinādes
  • 1 tējk. krievu sinepes
  • 1 tējk. angļu sinepes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. Gatavo šašliku. Kakla karbonādi sagriež ļoti lielos gabalos, apmēram 5×5cm izmērā.

    Gatavo šašliku. Kakla karbonādi sagriež ļoti lielos gabalos,...

    FOTO: Publicitātes

  2. Marinādei ņem aukstu gāzēto ūdeni, tam pievieno sāli. Sāls jāber tik daudz, lai pagaršojot marināde šķistu maķenīt par sāļu.
  3. Pēc tam pievieno cukuru, etiķa esenci un iemaisa. Esences vietā var izmantot etiķi, lai pagaršojot marināde būtu viegli skābena. Marinādes pamats ir gatavs!
  4. Pievieno dārzeņus, garšvielas, eļļu un kārtīgi izspaida gaļu, līdz no sīpoliem izdalās sula.
  5. Gaļu liek zem sloga. Tā ir gatava cepšanai nākamajā dienā. Cepot jābūt karstām oglēm. Galvenais noteikums - nepārcept!
    Gaļu liek zem sloga. Tā ir gatava cepšanai nākamajā dienā. C...

    FOTO: Publicitātes

  6. Gatavo rasolu. Cūkgaļas karbonādi, noputojot vāra divas stundas garšvielu buljonā ar sīpoliem, burkāniem, ķiplokiem.
  7. Kad gaļa gatava, liek karsto gabalu ledusaukstā ūdeni un strauji atdzesē. Tas palīdzēs saglabāt sulīgumu un labo garšu.
    Kad gaļa gatava, liek karsto gabalu ledusaukstā ūdeni un str...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

  8. Gaļu sagriež salmiņos, pārējās rasola sastāvdaļas kubiņos.

    Gaļu sagriež salmiņos, pārējās rasola sastāvdaļas kubiņos....

    FOTO: Publicitātes

  9. Visu liek bļodā, pārlej ar mērci un samaisa.
    Visu liek bļodā, pārlej ar mērci un samaisa.

    FOTO: Publicitātes

  10. Pasniedz ar šašliku.
    Pasniedz ar šašliku.

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kabaču ikri ar šampinjoniem ziemai bez pasterizēšanas

Kabaču ikri ar šampinjoniem ziemai bez pasterizēšanas

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas