Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Jāņu klasika - tradicionālais šašliks ar rasolu

2021. gada 16. jūnijs
Foto: Publicitātes
Cūkgaļas kakla karbonādes šašliks klasiskajā marinādē ar etiķi un rasols ar vārītu cūkgaļas karbonādi - šis klasiskais "tandēms" ir kļuvis par teju vai neatņemamu Jāņu mielasta sastāvdaļu. Recepti iesaka Uldis Grīnbergs.
Pagatavošana
120 min
1. Gatavo šašliku. Kakla karbonādi sagriež ļoti lielos gabalos, apmēram 5×5cm izmērā.

Foto: Publicitātes
2. Marinādei ņem aukstu gāzēto ūdeni, tam pievieno sāli. Sāls jāber tik daudz, lai pagaršojot marināde šķistu maķenīt par sāļu.
3. Pēc tam pievieno cukuru, etiķa esenci un iemaisa. Esences vietā var izmantot etiķi, lai pagaršojot marināde būtu viegli skābena. Marinādes pamats ir gatavs!
4. Pievieno dārzeņus, garšvielas, eļļu un kārtīgi izspaida gaļu, līdz no sīpoliem izdalās sula.
5. Gaļu liek zem sloga. Tā ir gatava cepšanai nākamajā dienā. Cepot jābūt karstām oglēm. Galvenais noteikums - nepārcept!
Foto: Publicitātes
6. Gatavo rasolu. Cūkgaļas karbonādi, noputojot vāra divas stundas garšvielu buljonā ar sīpoliem, burkāniem, ķiplokiem.
7. Kad gaļa gatava, liek karsto gabalu ledusaukstā ūdeni un strauji atdzesē. Tas palīdzēs saglabāt sulīgumu un labo garšu.
Foto: Receptes.lv
8. Gaļu sagriež salmiņos, pārējās rasola sastāvdaļas kubiņos.

Foto: Publicitātes
9. Visu liek bļodā, pārlej ar mērci un samaisa.
Foto: Publicitātes
10. Pasniedz ar šašliku.
Foto: Publicitātes
Uz augšu