Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Šašliks gruzīnu gaumē - ātrā marināde stundas laikā

2021. gada 16. jūnijs
Foto: Publicitātes
"Šī ir pati labākā šašlika recepte, kādu zinu, ja vēlies izbaudīt, īstu sulīgu gaļas garšu," apgalvo receptes autors Uldis Grīnbergs.
Pagatavošana
90 min
1. Kakla karbonādi sagriež nepieklājīgi lielos gabalos.

Foto: Publicitātes
2. Sagriež pusmēnešos trīs ļoti lielus sīpolus, bera virsū gaļai.
3. Gaļai pievieno arī garšvielas un eļļu. Tad ar abām rokām sāk visu aktīvi spaidīt, cenšoties no sīpoliem izspiest sulu.
Foto: Publicitātes
4. Kad gaļa ir kārtīgi "izmasēta", pielej glāzi auksta ūdens, jo marinējoties praktiski visu ūdeni gaļa sasūks sevī un būs ļoti sulīga.
5. Uzliek bļodai vāku un atstāj istabas temperatūrā. Pēc stundas gaļa ir gatava cepšanai. Jā, jā jūs nepārklausījāties, pēc stundas tā būs ideāli iemarinējusies.
6. Kurina grillu, ver gaļu uz iesmiem. Uldis iesaka visiem, kuri lieto restes cepšanai pāriet uz iesmiem, jo tā būs daudz vieglāk kontrolet gaļas gatavības pakāpi, un viens iesms paredzams vienam ēdājam.
Foto: Publicitātes
7. Tagad pats galvenais! Nepārcept! Atkarībā no ogļu karstuma, gaļa jācep ne ilgāk kā 10- 15 minūtes. Kad šķiet, ka gaļa ir gatava, nevajag kautrēties iegriezt ar nazi un pārbaudīt - tai jābūt vidū viegli sārtai. Šādi cepot, izdodas ļoti, ļoti sulīgs, viegli sakožams šašliks.
Foto: Publicitātes
8. Pasniedz ar piedevām, kā nu katrs vēlas. Sīpolus no šašlika marinādes izkāš sietā un apcep pannā.
Foto: Publicitātes
Uz augšu