Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Šašliks gruzīnu gaumē - ātrā marināde stundas laikā

Šašliks gruzīnu gaumē - ātrā marināde stundas laikā

FOTO: Publicitātes

"Šī ir pati labākā šašlika recepte, kādu zinu, ja vēlies izbaudīt, īstu sulīgu gaļas garšu," apgalvo receptes autors Uldis Grīnbergs.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

10
porcijas
  • 2.2 kg cūkgaļas karbonādes
  • 3 sīpoli (lieli)
  • 2 ēd. k. paprikas pulvera
  • 1 ēd. k. maltu piparu
  • 1 tējk. čili pārslas vai pulveris
  • 4 ēd. k. eļļas
  • Sāls pēc garšas
  • 1 glāze/s ūdens
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

90 min.
  1. Kakla karbonādi sagriež nepieklājīgi lielos gabalos.

    Kakla karbonādi sagriež nepieklājīgi lielos gabalos.

    FOTO: Publicitātes

  2. Sagriež pusmēnešos trīs ļoti lielus sīpolus, bera virsū gaļai.
  3. Gaļai pievieno arī garšvielas un eļļu. Tad ar abām rokām sāk visu aktīvi spaidīt, cenšoties no sīpoliem izspiest sulu.
    Gaļai pievieno arī garšvielas un eļļu. Tad ar abām rokām sāk...

    FOTO: Publicitātes

  4. Kad gaļa ir kārtīgi "izmasēta", pielej glāzi auksta ūdens, jo marinējoties praktiski visu ūdeni gaļa sasūks sevī un būs ļoti sulīga.
  5. Uzliek bļodai vāku un atstāj istabas temperatūrā. Pēc stundas gaļa ir gatava cepšanai. Jā, jā jūs nepārklausījāties, pēc stundas tā būs ideāli iemarinējusies.
  6. Kurina grillu, ver gaļu uz iesmiem. Uldis iesaka visiem, kuri lieto restes cepšanai pāriet uz iesmiem, jo tā būs daudz vieglāk kontrolet gaļas gatavības pakāpi, un viens iesms paredzams vienam ēdājam.
    Kurina grillu, ver gaļu uz iesmiem. Uldis iesaka visiem, kur...

    FOTO: Publicitātes

  7. Tagad pats galvenais! Nepārcept! Atkarībā no ogļu karstuma, gaļa jācep ne ilgāk kā 10- 15 minūtes. Kad šķiet, ka gaļa ir gatava, nevajag kautrēties iegriezt ar nazi un pārbaudīt - tai jābūt vidū viegli sārtai. Šādi cepot, izdodas ļoti, ļoti sulīgs, viegli sakožams šašliks.
    Tagad pats galvenais! Nepārcept! Atkarībā no ogļu karstuma,...

    FOTO: Publicitātes

  8. Pasniedz ar piedevām, kā nu katrs vēlas. Sīpolus no šašlika marinādes izkāš sietā un apcep pannā.
    Pasniedz ar piedevām, kā nu katrs vēlas. Sīpolus no šašlika...

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Žāvētu augļu ķīselis ar pienu

Žāvētu augļu ķīselis ar pienu

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas