Kā gurķus padarīt vēl garšīgākus? Viegli tos iemarinē citrona sulā kopā ar garšaugiem un garšvielām. Brīnišķīga piedeva gan pie ierastās vakariņu kotletes un kartupeļiem, gan pie kārtīga šašlika šķīvja.
2. Notīra ķiploku un sīpolu. Ķiploku sagriež gabaliņos vai izspiež caur spiedi, sīpolu sagriež ripiņās vai pusripiņās. Visu ber pie gurķiem.
3. Sasmalcina dilles un ber bļodā pie pārējiem produktiem.
4. Pieber sāli, cukuru un citronu sulu. Cik daudz? Te ir jāpagaršo un jāsaprot, kā patīk labāk - lai dominē skābums, sāļums vai saldums, bet iesakām atrast to balansu, lai izbaudītu visas garšas nianses.
5. Bļodai liek virsū vāku vai šķīvi un rūpīgi krata vidēji 3-5 minūtes. Gatavs!