Sākums > Receptes > Deserti

Šokolādes krēms

2021. gada 19. maijs
Foto: Publicitātes
"Sauc kā gribi - kakao krēms, šokolādes krēms, Padomju ēdnīcas krēms, bērnības garša - tas ir tik garšīgi! To apstiprinājuši daudzkārt dažādu viesību galda viesi, kas lūguši šokolādes krēma papildporcijas," teic receptes un foto autore Laila Rudzone.
Pagatavošana
300 min
1. Želatīnu aplej ar dažām karotēm auksta ūdens un uzbriedina 10 minūtes.
2. Olu dzeltenumus saputo ar cukuru gaisīgus un pieber kakao pulveri - saputo.
3. Katliņā uzvāra pienu, noņem no uguns un pielej želatīnu, izmaisa.
4. Lēnām lej pie olu masas un nepārtraukti puto. Noliek padzist.
5. Pa to laiku saputo saldo krējumu stingrās putās ar vienu ēdamkaroti cukura un vanilīna, mini šķipsniņu sāls.
6. Putukrējumu iemaisa olu un piena masā, lej traukā un liek vēsumā sastingt.
Pasniedz ar ķīseli.
Ļoti garšīgs!

Labu apetīti!
Foto: Publicitātes
Uz augšu