Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Uzkodas Kraukšķīgā turku zirņu uzkoda: saldā un sāļā versija

Šoreiz turku zirņu uzkoda gatavota pannā, bet, ja tev ir cepeškrāsns, vari izmantot to: izber uz plāts zirņus vienā kārtā, pārklātus ar izvēlētajām garšvielām, cep 20 līdz 30 minūtes, periodiski pamaisot.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Konservēti turku zirņi
  • Eļļa
  • Sāļajiem:
  • Sāls
  • Garšvielas pēc izvēles
  • Saldajiem:
  • Kanēlis
  • Medus
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

15 min.
  1. Konservētajiem turku zirņiem nolej šķidrumu, tos noskalo un ļauj notecēt ūdenim.
  2. Pannu sakarsē un ieeļo. Ber virsū zirņus.
  3. Sāļajai versijai: garšvielas izvēlas pēc savas gaumes. Lieliski sader ar saldo papriku, kūpināto papriku, kartupeļu garšvielām, arī kariju.
  4. Saldajai versijai izmanto kanēli un medu, daudzum variējot pēc tā, cik izteiktu garšu vēlas.
  5. Zirņus maisot cep, līdz tie apbrūnējuši un kļūst kraukšķīgāki.

    Lai labi garšo!
    Zirņus maisot cep, līdz tie apbrūnējuši un kļūst kraukšķīgāk...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Cepumi ,,Kallas,, ar vārīto olbaltuma krēmu

Cepumi ,,Kallas,, ar vārīto olbaltuma krēmu

Uzkodas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas