Šoreiz turku zirņu uzkoda gatavota pannā, bet, ja tev ir cepeškrāsns, vari izmantot to: izber uz plāts zirņus vienā kārtā, pārklātus ar izvēlētajām garšvielām, cep 20 līdz 30 minūtes, periodiski pamaisot.
Pagatavošana
15 min
1. Konservētajiem turku zirņiem nolej šķidrumu, tos noskalo un ļauj notecēt ūdenim.
2. Pannu sakarsē un ieeļo. Ber virsū zirņus.
3. Sāļajai versijai: garšvielas izvēlas pēc savas gaumes. Lieliski sader ar saldo papriku, kūpināto papriku, kartupeļu garšvielām, arī kariju.
4. Saldajai versijai izmanto kanēli un medu, daudzum variējot pēc tā, cik izteiktu garšu vēlas.
5. Zirņus maisot cep, līdz tie apbrūnējuši un kļūst kraukšķīgāki.