1. Basmati rīsus 3-4 reizes noskalo, lai atbrīvotos no cietes un tie nesaliptu. Ber katliņā, pārlej ar ūdeni tā, lai tas ir aptuveni 2 cm virs rīsiem. Vāra uz lēnas uguns aptuveni 20 minūtes.
2. Dārzeņus sagriež smalkā strēmelēs.
3. Uzkarsē pannu ar eļļu, apcep sīpolu, ķiplokus un ingveru, pievieno sezama eļļu. Karsē 1 minūti.
4. Tad pievieno papriku. Turpina cept 3-4 minūtes.
5. Papildina ar Terijaki un sojas mērcēm. Pievieno gaļas bumbiņas un sautē 3-5 minūtes.
* Izmanto saldētas vistas gaļas bumbiņas, dārzeņu bumbiņas vai gatavo tās pats.
6. Mērci ar gaļas bumbiņām un dārzeņiem lej uz rīsiem, pārber ar sasmalcinātiem lociņiem un grauzdētām sezama sēklām.
Labu apetīti!

Foto: Publicitātes