Gaļas bumbiņas, dārzeņi, lieliska terijaki mērce - par šādām vakariņām mājinieki būs ļoti priecīgi. Recepti piedāvā IKEA restorāna šefpavārs Oļegs Soročins.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
4
porcijas
32vistas gaļas bumbiņas*
1sīpols
1ķiploks
1ingvers (neliels)
1sarkana paprika
1dzeltena paprika
100gzirņu pākstis
Lociņi
Sezama sēkliņas
200mlterijaki mērces
100mlsojas mērces
30mlaugu eļļa
5mlsezama eļļa
350gbasmati rīsi
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
45 min.
Basmati rīsus 3-4 reizes noskalo, lai atbrīvotos no cietes un tie nesaliptu. Ber katliņā, pārlej ar ūdeni tā, lai tas ir aptuveni 2 cm virs rīsiem. Vāra uz lēnas uguns aptuveni 20 minūtes.
Dārzeņus sagriež smalkā strēmelēs.
Uzkarsē pannu ar eļļu, apcep sīpolu, ķiplokus un ingveru, pievieno sezama eļļu. Karsē 1 minūti.
Tad pievieno papriku. Turpina cept 3-4 minūtes.
Papildina ar Terijaki un sojas mērcēm. Pievieno gaļas bumbiņas un sautē 3-5 minūtes.
* Izmanto saldētas vistas gaļas bumbiņas, dārzeņu bumbiņas vai gatavo tās pats.
Mērci ar gaļas bumbiņām un dārzeņiem lej uz rīsiem, pārber ar sasmalcinātiem lociņiem un grauzdētām sezama sēklām.