> Vistas gaļas bumbiņas ar dārzeņiem terijaki mērcē
Vistas gaļas bumbiņas ar dārzeņiem terijaki mērcē
Receptes.lv
2021. gada 26. aprīlis
Foto: Publicitātes
Gaļas bumbiņas, dārzeņi, lieliska terijaki mērce - par šādām vakariņām mājinieki būs ļoti priecīgi. Recepti piedāvā IKEA restorāna šefpavārs Oļegs Soročins.
Pagatavošana
45 min
1. Basmati rīsus 3-4 reizes noskalo, lai atbrīvotos no cietes un tie nesaliptu. Ber katliņā, pārlej ar ūdeni tā, lai tas ir aptuveni 2 cm virs rīsiem. Vāra uz lēnas uguns aptuveni 20 minūtes.
2. Dārzeņus sagriež smalkā strēmelēs.
3. Uzkarsē pannu ar eļļu, apcep sīpolu, ķiplokus un ingveru, pievieno sezama eļļu. Karsē 1 minūti.
4. Tad pievieno papriku. Turpina cept 3-4 minūtes.
5. Papildina ar Terijaki un sojas mērcēm. Pievieno gaļas bumbiņas un sautē 3-5 minūtes.
* Izmanto saldētas vistas gaļas bumbiņas, dārzeņu bumbiņas vai gatavo tās pats.
6. Mērci ar gaļas bumbiņām un dārzeņiem lej uz rīsiem, pārber ar sasmalcinātiem lociņiem un grauzdētām sezama sēklām.