Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Vistas gaļas bumbiņas ar dārzeņiem terijaki mērcē

Vistas gaļas bumbiņas ar dārzeņiem terijaki mērcē

FOTO: Publicitātes

Gaļas bumbiņas, dārzeņi, lieliska terijaki mērce - par šādām vakariņām mājinieki būs ļoti priecīgi. Recepti piedāvā IKEA restorāna šefpavārs Oļegs Soročins.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 32 vistas gaļas bumbiņas*
  • 1 sīpols
  • 1 ķiploks
  • 1 ingvers (neliels)
  • 1 sarkana paprika
  • 1 dzeltena paprika
  • 100 g zirņu pākstis
  • Lociņi
  • Sezama sēkliņas
  • 200 ml terijaki mērces
  • 100 ml sojas mērces
  • 30 ml augu eļļa
  • 5 ml sezama eļļa
  • 350 g basmati rīsi
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

45 min.
  1. Basmati rīsus 3-4 reizes noskalo, lai atbrīvotos no cietes un tie nesaliptu. Ber katliņā, pārlej ar ūdeni tā, lai tas ir aptuveni 2 cm virs rīsiem. Vāra uz lēnas uguns aptuveni 20 minūtes.
  2. Dārzeņus sagriež smalkā strēmelēs.
  3. Uzkarsē pannu ar eļļu, apcep sīpolu, ķiplokus un ingveru, pievieno sezama eļļu. Karsē 1 minūti.
  4. Tad pievieno papriku. Turpina cept 3-4 minūtes.
  5. Papildina ar Terijaki un sojas mērcēm. Pievieno gaļas bumbiņas un sautē 3-5 minūtes.

    * Izmanto saldētas vistas gaļas bumbiņas, dārzeņu bumbiņas vai gatavo tās pats.
  6. Mērci ar gaļas bumbiņām un dārzeņiem lej uz rīsiem, pārber ar sasmalcinātiem lociņiem un grauzdētām sezama sēklām.

    Labu apetīti!
    Mērci ar gaļas bumbiņām un dārzeņiem lej uz rīsiem, pārber a...

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Zemenes ar mocarellu jeb zemeņu caprese

Zemenes ar mocarellu jeb zemeņu caprese

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas