Sākums > Receptes > Salāti

Siļķu salāti “Paradīzes ābolīši”

2021. gada 7. aprīlis
Foto: Publicitātes
“Paradīzes ābolīši” ar sātīgu siļķu salātu pildījumu ir īsta svētku galda rota. Šī gardā un neparastā uzkoda noteikti liks viesiem sajūsmā noelsties un jautāt recepti. Pārsteidziet savus mīļos ar tradicionālām garšām jaunā, neparastā izpildījumā!

Norādītais produktu daudzums paredzēts aptuveni 6 “paradīzes ābolīšiem”.
Apmaksāta publikācija: "VIČI"
Pagatavošana
45 min
1. Sagatavo sastāvdaļas pildījumam. Siļķes sakapā. Kartupeļus sarīvē uz smalkās rīves. Olas noloba, sarīvē uz smalkās rīves. Zaļumus sakapā.
Foto: Publicitātes
2. Visas pildījuma sastāvdaļas liek bļodā, pievieno sāli, piparus, majonēzi, sinepes un samaisa.
Foto: Publicitātes
3. No masas ar rokām veido bumbiņas nelielu ābolu lielumā. Saliek tās uz virtuves dēlīša. Liek saldētavā uz 15 minūtēm, lai atdzesētu.
Foto: Publicitātes
4. Sagatavo sastāvdaļas “kažokam”. Bietes sarīvē uz smalkās rīves, liek bļodiņā. Burkānus sarīvē uz smalkās rīves, liek citā bļodiņā. Bietēm un burkāniem nospiež lieko šķidrumu.
5. Virtuves dēlīti pārklāj ar pārtikas plēvi vai polietilēna maisiņu. Uz tā liek nepilnu ēdamkaroti rīvēto biešu, blakus - tādu pašu daudzumu rīvēto burkānu. Ar karotes gludo pusi izlīdzina plānā slānī, veidojot aptuvenu apļa formu.
6. Sagatavotā “kažoka” vidū liek pildījuma bumbiņu, tad, izmantojot pārtikas plēvi, aploka “kažoku” uz augšu apkārt pildījumam.
Foto: Publicitātes
7. Sagatavotos “ābolīšus” liek uz šķīvja. Katra ābola augšpusē veido iedobi, kurā ievieto bazilika lapu ar kātu.
Foto: Publicitātes
8. Labu apetīti!
Foto: Publicitātes
Uz augšu