1. Bieti, seleriju un burkānu apsmidzina ar eļļu un ietin folijā, īpaši labai garšai pievienojot arī kādu rozmarīna zariņu un ķiploka daivu. Liek iepriekš līdz 180 grādiem uzkarsētā krāsnī un cep 30 minūtes.
2. Izņem no krāsns, atdzesē, nomizo un sarīvē uz rupjās rīves katru dārzeni atsevišķā trauciņā. Sarīvē arī vārīto olu baltumus.

Foto: Publicitātes
3. Sīpollokus un marinētus sarkanos sīpolus, kas ir siļķu iepakojumā, sasmalcina. Siļķu filejas sagriež nelielos gabaliņos.

Foto: Receptes.lv
4. Pagatavo mērci, aizvākojamā burciņā liekot visas sastāvdaļas un sakratot.
5. Caurspīdīgos stikla traukos vai burciņās kārtām liek:
selerijas sakni;
mērci;
siļķi un marinētos sīpolus;
burkānus;
mērci;
bietes;
olu baltumus.

Foto: Publicitātes
6. Salātus dekorē ar rīvētiem burkāniem, lociņiem un ceļ svētku galdā!
Labu apetīti!

Foto: Publicitātes