Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Veselīgais snikers

FOTO: Publicitātes

Kolekcijas: Veselīgās
Šis daudz veselīgākais snikers ir vegāns, bez cukura un miltiem. Tas ir salds un ļoti garšīgs kārums ikdienā un svētkos.
Vairāk veselīgu recepšu Instagramā "Healthy choices by Sabine".
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Pamatnei:
  • 250 g cepumu bez cukura
  • 4 ēd. k. kokosriekstu eļļas
  • Karameles masai:
  • 200 g dateļu
  • 110 ml augu piena
  • 1-2 ēd. k. zemesriekstu sviesta
  • 1/4 tējk. sāls
  • 120 g zemesriekstu
  • Glazūrai:
  • 170 g tumšā šokolāde bez cukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

150 min.
  1. Sasmalcina vai sablendē cepumus, tad pievieno izkausētu kokosriekstu eļļu un samaisa.
  2. Ņem kvadrāta vai taisnstūra formas trauku, kuru var likt saldētavā. Izklāj tajā un piespiež cepumu masu.
  3. Ja dateles ir sausas un cietas, tad var tās pirms tam izmērcēt aukstā ūdenī ~ 1-2 stundas vai karstā ~ 10 minūtes, lai tās kļūtu mīkstākas un vieglāk blendējas. Sablendē dateles ar pienu, sāli un zemesriekstu sviestu līdz izveidojas krēmīga, karamelei līdzīga masa.
  4. Cepeškrāsnī vai uz pannas uz vidējas temperatūras nedaudz apgrauzdē zemesriekstus līdz tie kļūst viegli brūni/zeltaini.
  5. Zemesriekstus sajauc ar karameles masu.
  6. *Ātrā versija:
    Karameles masu klāj pāri cepumu masai
  7. Izkausē šokolādi, lej pāri karameles masai un liek saldētavā uz 2 h.
  8. Sagriež gabaliņos, uzglabā saldētavā.
  9. *Ilgāka versija:
  10. Karameles masu klāj pāri cepumu masai un liek saldētavā uz 1,5 h.
  11. Izņemot no saldētavas, sagriež masu garenos snikera formas gabaliņos.
  12. Izkausē šokolādi un apsmērē vai aplej katru gabaliņu ar šokolādi. Šajā gadījumā šokolādei vat pievienot 50 ml augu piena, lai šķidrāka.
  13. Liek saldētavā uz 2 h.
    Liek saldētavā uz 2 h.

    FOTO: Publicitātes

  14. Lai labi garšo!
    Lai labi garšo!

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kefīra kūka ar avenēm

Kefīra kūka ar avenēm

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 7. jūlijs 15:33 7.07 15:33
6 būtiskas kļūdas, marinējot gurķus
Svarīgi, lai burciņas ilgi glabātos

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas