Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Siera kūka ar šokolādes gabaliņiem

FOTO: Publicitātes

Lai kūka būtu mazāk trekna, izmanto mazākas kaloritātes krēmsieru un jogurtu.
Recepte un foto: Kristīne Krivāne
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 75 g cepums
  • 30 g sviesta
  • 230 g krēmsiera
  • 185 g grieķu jogurta
  • 2 olu baltumi
  • 50 g cukura
  • 2 ēd. k. miltu
  • 1 ēd. k. citrona sulas
  • 2 tējk. vaniļas ekstrakts
  • 85 g šokolādes gabaliņi
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

400 min.
  1. Sagatavo cepamo veidni 20x20 cm. Ieklājot ar foliju vai cepamo papīru.
  2. Veido cepumu masu: sasmalcinātus cepumus sajauc ar kausēto sviestu un liek veidnē, izmantojot karoti sapresē.
  3. Liek cepties 175°C, 8 minūtes. Noliek malā atdzesēt.
  4. Lielā bļodā ar mikseri 1 minūti kuļ krēmsieru.
  5. Pievieno jogurtu, olas, cukuru un miltus, miksē 3 minūtes.
  6. Pievieno vaniļas ekstraktu un citrona sulu miksē vēl 1 minūti.
  7. Iemaisa šokolādes gabaliņus. Iegūto masu lej veidnē pāri cepumu kārtai, izlīdzina un liek cepties 175°C 5 min.Tad izņem ārā un kūku pārklāj ar foliju un turpina cept 20 minūtes.
  8. Kad gatava, atdzesē istabas temperatūrā (neizņem kūku no veidnes).
  9. Atdzisušo kūku liek ledusskapī uz 3-4 stundām.
  10. Kūku pirms servēšanas izņem no veidnes un sagriež gabaliņos - man sanāca 12 nelieli gabaliņ.
  11. Var uzglabāt noslēgtā traukā, ledusskapī līdz 7 dienām.
    Saldētavā var uzglabāt 2-3 mēnešus.
    Var uzglabāt noslēgtā traukā, ledusskapī līdz 7 dienām.
Sal...

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rūjas salāti

Rūjas salāti

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas