Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Siera kūka ar šokolādes gabaliņiem

2021. gada 15. februāris
Foto: Publicitātes
Lai kūka būtu mazāk trekna, izmanto mazākas kaloritātes krēmsieru un jogurtu.
Recepte un foto: Kristīne Krivāne
Pagatavošana
400 min
1. Sagatavo cepamo veidni 20x20 cm. Ieklājot ar foliju vai cepamo papīru.
2. Veido cepumu masu: sasmalcinātus cepumus sajauc ar kausēto sviestu un liek veidnē, izmantojot karoti sapresē.
3. Liek cepties 175°C, 8 minūtes. Noliek malā atdzesēt.
4. Lielā bļodā ar mikseri 1 minūti kuļ krēmsieru.
5. Pievieno jogurtu, olas, cukuru un miltus, miksē 3 minūtes.
6. Pievieno vaniļas ekstraktu un citrona sulu miksē vēl 1 minūti.
7. Iemaisa šokolādes gabaliņus. Iegūto masu lej veidnē pāri cepumu kārtai, izlīdzina un liek cepties 175°C 5 min.Tad izņem ārā un kūku pārklāj ar foliju un turpina cept 20 minūtes.
8. Kad gatava, atdzesē istabas temperatūrā (neizņem kūku no veidnes).
9. Atdzisušo kūku liek ledusskapī uz 3-4 stundām.
10. Kūku pirms servēšanas izņem no veidnes un sagriež gabaliņos - man sanāca 12 nelieli gabaliņ.
11. Var uzglabāt noslēgtā traukā, ledusskapī līdz 7 dienām.
Saldētavā var uzglabāt 2-3 mēnešus.
Foto: Publicitātes
Uz augšu