Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Siera kūka ar šokolādes gabaliņiem

FOTO: Publicitātes

Lai kūka būtu mazāk trekna, izmanto mazākas kaloritātes krēmsieru un jogurtu.
Recepte un foto: Kristīne Krivāne
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 75 g cepums
  • 30 g sviesta
  • 230 g krēmsiera
  • 185 g grieķu jogurta
  • 2 olu baltumi
  • 50 g cukura
  • 2 ēd. k. miltu
  • 1 ēd. k. citrona sulas
  • 2 tējk. vaniļas ekstrakts
  • 85 g šokolādes gabaliņi
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

400 min.
  1. Sagatavo cepamo veidni 20x20 cm. Ieklājot ar foliju vai cepamo papīru.
  2. Veido cepumu masu: sasmalcinātus cepumus sajauc ar kausēto sviestu un liek veidnē, izmantojot karoti sapresē.
  3. Liek cepties 175°C, 8 minūtes. Noliek malā atdzesēt.
  4. Lielā bļodā ar mikseri 1 minūti kuļ krēmsieru.
  5. Pievieno jogurtu, olas, cukuru un miltus, miksē 3 minūtes.
  6. Pievieno vaniļas ekstraktu un citrona sulu miksē vēl 1 minūti.
  7. Iemaisa šokolādes gabaliņus. Iegūto masu lej veidnē pāri cepumu kārtai, izlīdzina un liek cepties 175°C 5 min.Tad izņem ārā un kūku pārklāj ar foliju un turpina cept 20 minūtes.
  8. Kad gatava, atdzesē istabas temperatūrā (neizņem kūku no veidnes).
  9. Atdzisušo kūku liek ledusskapī uz 3-4 stundām.
  10. Kūku pirms servēšanas izņem no veidnes un sagriež gabaliņos - man sanāca 12 nelieli gabaliņ.
  11. Var uzglabāt noslēgtā traukā, ledusskapī līdz 7 dienām.
    Saldētavā var uzglabāt 2-3 mēnešus.
    Var uzglabāt noslēgtā traukā, ledusskapī līdz 7 dienām.
Sal...

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ceptu šampinjonu krēmzupa ar zilo sieru

Ceptu šampinjonu krēmzupa ar zilo sieru

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas