Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kartupeļu sacepums ar liellopu malto gaļu un Brie siera mērci

2021. gada 14. janvāris
Foto: Publicitātes
Tieši siera mērce šo kartupeļu un liellopa gaļas sacepumu padara īpašāku par citiem.
Receptes un foto autore: Mārīte Eglīte
Pagatavošana
70 min
1. Sagatavo siera mērci. Nelielā katliņā ielej pienu, pieliek gabaliņos sagrieztu mīksto sieru un sarīvēto sieru. Ļauj sastāvdaļām kļūt par siera mērci, karstumam zem katliņa jābūt mazākam par vidējo. Ik pa laikam apmaisa, kad viss apvienojies, mērce gatava.
2. Sakarsē pannu un nelielā eļļas daudzumā apcep sīpolus un ķiplokus, tad pievieno sarīvētu burkānu, kas sniegs saldumu ēdienam, jo siera mērce piešķir nelielu rūgtumu.
3. Pievieno mazliet sāli un piparus un malto gaļu, kad pazūd rozā gaļas krāsa, gatavs.
4. Nomizo kartupeļus un sagriež plānās šķēlītēs.
5. Kārto sacepumu: pirmajā kārtā liek gaļu, lai nepiedeg apakša, vismaz tā runā. Tad visu kā tev šķiet pareizāk un labāk patīk. Pēdējā kārta siera mērce un vēl papildus var uzkaisīt sieru.
6. Cep 170 grādos 45 minūtes.
Foto: Publicitātes
7. Pasniedz ar svaigiem salātiem.

Labu apetīti!
Foto: Publicitātes
Uz augšu