Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Kafijas - valriekstu kūka

FOTO: Publicitātes

Recepte un foto: Kristīne Krivāne
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 175 g nesālīts sviests
  • 175 g brūnā cukura
  • 3 olas
  • 3 ēd. k. stipra kafija
  • 175 g miltu
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • 115 g valrieksts
  • Krēmam:
  • 500 g Mascarpone siers
  • 170 g pūdercukura
  • 1 tējk. vaniļas estrakts
  • 2 ēd. k. stipra kafija
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Valriekstus nedaudz sasmalcina un noliek malā.
  2. Miksē sviestu ar gaiši brūno cukuru līdz kļūst gaisīgs.
  3. Sviesta masai pakāpeniski iekuļ sakultās olas un pievieno kafiju. Kārtīgi samaisa.
  4. Iesijā miltus ar cepamo pulveri un uzmanīgi iecilā. Iejauc sasmalcinātos valriekstus (bet nedaudz atstājot riekstus dekorēšanai).
  5. Sagatavo divas 23 x 23cm. veidnes (ietauko un ieliek cepamo papīru).
  6. Mīklu sadala divās vienādās daļās un liek veidnēs. Cep 180°C 20-25 min.
  7. Kad gatavs atdzesē 5 min. iekš veidnēm, tad izņem ārā un atdzesē pilnībā.
  8. Gatavojot krēmu, kārtīgi samaisa sieru un pūdercukuru, pievieno vaniļu un kafiju, samaisa.
  9. Krēmu smērē starp kārtām un dekorē ar valrieksta gabaliņiem.
    Krēmu smērē starp kārtām un dekorē ar valrieksta gabaliņiem.

    FOTO: Publicitātes

  10. Ieliek ledusskapī nedaudz ievilkties.(var arī ēst uzreiz).

    Lai labi garšo!
    Ieliek ledusskapī nedaudz ievilkties.(var arī ēst uzreiz)....

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Zupiņa ar kūpinātu desiņu un cūkgaļas krūtiņu

Zupiņa ar kūpinātu desiņu un cūkgaļas krūtiņu

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 16. oktobris 16:12 16.10 16:12
Produkti, kas palielina trauksmes sajūtu (3)
Visu ar mēru!

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas