Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Kafijas - valriekstu kūka

2020. gada 28. decembris
Foto: Publicitātes
Recepte un foto: Kristīne Krivāne
Pagatavošana
60 min
1. Valriekstus nedaudz sasmalcina un noliek malā.
2. Miksē sviestu ar gaiši brūno cukuru līdz kļūst gaisīgs.
3. Sviesta masai pakāpeniski iekuļ sakultās olas un pievieno kafiju. Kārtīgi samaisa.
4. Iesijā miltus ar cepamo pulveri un uzmanīgi iecilā. Iejauc sasmalcinātos valriekstus (bet nedaudz atstājot riekstus dekorēšanai).
5. Sagatavo divas 23 x 23cm. veidnes (ietauko un ieliek cepamo papīru).
6. Mīklu sadala divās vienādās daļās un liek veidnēs. Cep 180°C 20-25 min.
7. Kad gatavs atdzesē 5 min. iekš veidnēm, tad izņem ārā un atdzesē pilnībā.
8. Gatavojot krēmu, kārtīgi samaisa sieru un pūdercukuru, pievieno vaniļu un kafiju, samaisa.
9. Krēmu smērē starp kārtām un dekorē ar valrieksta gabaliņiem.
Foto: Publicitātes
10. Ieliek ledusskapī nedaudz ievilkties.(var arī ēst uzreiz).

Lai labi garšo!
Foto: Publicitātes
Uz augšu