Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Muļķu putra igauņu gaumē

FOTO: Publicitātes

Kolekcijas: Fotoreceptes
Igauņu nacionālās virtuves fundamentu neapšaubāmi veido graudaugu ēdieni, tostarp mulgi putra (“mulgi puder”), kas tradicionāla Mulgi novadam. Šis gardais un vienkāršais paēdiens, kas pēc sastāvdaļām stipri vien līdzinās latviešu bukstiņam vai grūdenim, mūsu mājās tiek gatavots ar pāris knifiņiem, un ir mīļi nokrustīts par “muļķu putru”.
Recepti iesūtīja mūsu lasītāja Jolanta.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Putrai:
  • 10 kartupeļi
  • 1.5 glāze/s grūbu
  • 2 tējk. sāls
  • 50 g sviesta
  • Mērcei:
  • 250 g kūpinātas cūkas krūtiņas
  • 2 sīpoli
  • 2 tējk. mārrutku
  • 3 ēd. k. skābā krējuma
  • Sāls pēc garšas
  • Pipari pēc garšas
  • Zaļumi pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

180 min.
  1. Grūbas pārlej ar aukstu ūdeni un mērcē vismaz pāris stundas pirms putras vārīšanas, tad nolej un skalo vairākos ūdeņos, līdz skalojamais ūdens ir dzidrs.
  2. Kartupeļus nomizo, sagriež gabaliņos.
  3. Grūbas un kartupeļus liek katlā, pārlej ar ūdeni, lai tas ir 2-3 pirkstu platumā virs grūbām un kartupeļiem, un vāra.
    Grūbas un kartupeļus liek katlā, pārlej ar ūdeni, lai tas ir...

    FOTO: Publicitātes

  4. Kamēr putra vārās, gatavo mērci. Nomizo un sasmalcina sīpolus. Gaļu sagriež kubiņos. Pannā liek cepties gaļu un sīpolus.
    Kamēr putra vārās, gatavo mērci. Nomizo un sasmalcina sīpolu...

    FOTO: Publicitātes

  5. Pēc 5-7 minūtēm pievieno sāli, piparus, skābo krējumu un karsē 2-3 minūtes. Ja vēlas mērci “pagarināt”, to var iebiezināt ar miltiem un pievienot tasīti verdoša ūdens vai buljonu.
    Pēc 5-7 minūtēm pievieno sāli, piparus, skābo krējumu un kar...

    FOTO: Publicitātes

  6. Kad ūdens sāk burbuļot, turpina vārīt putru uz nelielas liesmas aptuveni 30 minūtes, tad pievieno sāli, sviestu un sastampā viendabīgā masā. Lai putra būtu maigāka un viendabīgāka pēc struktūras, to var nedaudz pakult, izmantojot mikseri.
    Kad ūdens sāk burbuļot, turpina vārīt putru uz nelielas lies...

    FOTO: Publicitātes

  7. Liek putru bļodā, pārlej ar mērci, pārkaisa ar sakapātiem zaļumiem un ēd nost.

    Labu apetīti!
    Liek putru bļodā, pārlej ar mērci, pārkaisa ar sakapātiem za...

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Vitamīnu salāti

Vitamīnu salāti

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas