Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Sojas čebureks

FOTO: Aigars Auziņš

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 600 g miltu
  • 4 daiviņa/s ķiploka
  • 1 sīpols
  • 100 g sojas granulu
  • Eļļa pēc garšas
  • Garšvielas pēc garšas
  • 2 glāze/s ūdens
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

45 min.
  1. Sagatavo sojas granulas. Tās aplej ar karstu ūdeni un pievieno dārzeņu buljonu. Atstāj uz 10 minūtēm, tad nolej lieko ūdeni.
  2. Taisa mīklu. Miltiem pievieno mazliet himalaju sāli, tējkaroti eļļas un KARSTU ūdeni. Visu ļoti uzmanīgi izmaisa, jo mīkla būs karsta. Mīklai jāsanāk gludai un lai nelīp īpaši pie rokām.
    Ietin plēvē vai slēgtā maisiņā un atstāj uz 20 minūtēm.
  3. Sagatavo pildījumu. Sagriež smalki sīpolus, izspiež dažas ķiploku daiviņas un liek klāt iepriekš sagatavotajām sojas granulām.
    Pievieno garšvielas un izmaisa.
    Garšvielas pēc pašu vēlmes. Es liku timiānu, smalkos - melnos piparus, nedaudz persilādes, kaltētas dilles.
  4. Pagatavošana. Ņemam mīklu, uz vienu čebureku ~70 g - 80 g. Izrullē plānā kārtā. Pievieno pildījumu: ~2 ēdamkarotes (var vairāk ,mazāk. Kā katrs vēlas)
    Pārlokam pāri (kā milzīgu pelmeni) un aizspiež maliņas. Jāskatās, lai gaiss nepaliek iekšā.
  5. Uzkarsē pannu ar eļļu un cep no abām pusēm, kamēr apbrūnē.

    Labu apetīti!
    Uzkarsē pannu ar eļļu un cep no abām pusēm, kamēr apbrūnē....

    FOTO: Aigars Auziņš

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Vitamīnu salāti

Vitamīnu salāti

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas