Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Sojas čebureks

Foto: Aigars Auzi
Pagatavošana
45 min
1. Sagatavo sojas granulas. Tās aplej ar karstu ūdeni un pievieno dārzeņu buljonu. Atstāj uz 10 minūtēm, tad nolej lieko ūdeni.
2. Taisa mīklu. Miltiem pievieno mazliet himalaju sāli, tējkaroti eļļas un KARSTU ūdeni. Visu ļoti uzmanīgi izmaisa, jo mīkla būs karsta. Mīklai jāsanāk gludai un lai nelīp īpaši pie rokām.
Ietin plēvē vai slēgtā maisiņā un atstāj uz 20 minūtēm.
3. Sagatavo pildījumu. Sagriež smalki sīpolus, izspiež dažas ķiploku daiviņas un liek klāt iepriekš sagatavotajām sojas granulām.
Pievieno garšvielas un izmaisa.
Garšvielas pēc pašu vēlmes. Es liku timiānu, smalkos - melnos piparus, nedaudz persilādes, kaltētas dilles.
4. Pagatavošana. Ņemam mīklu, uz vienu čebureku ~70 g - 80 g. Izrullē plānā kārtā. Pievieno pildījumu: ~2 ēdamkarotes (var vairāk ,mazāk. Kā katrs vēlas)
Pārlokam pāri (kā milzīgu pelmeni) un aizspiež maliņas. Jāskatās, lai gaiss nepaliek iekšā.
5. Uzkarsē pannu ar eļļu un cep no abām pusēm, kamēr apbrūnē.

Labu apetīti!
Foto: Aigars Auzi
Uz augšu