Sarkanais samts

2020. gada 16. novembris
Foto: Publicitātes
Patriotiski, skaisti un gardi.
Recepte un foto no bloga: Ēdam skaisti
Pagatavošana
300 min
1. Palielā bļodā ar mikseri kārtīgi saputo cukuru ar sviestu un pakāpeniski ieputo pa vienai olai.
Visas sastāvdaļām jābūt istabas temperatūrā!
2. Citā bļodā sasijā kopā miltus, kakao, cepamo pulveri.
3. Glāzē ielej istabas temperatūrā esošu pienu un pielej baltvīna etiķi, pagaida pāris minūtes, kamēr pienu “sarauj” paniņveidīgā masā. Ja reakcija nenotiek, pielej vēl mazliet etiķi. Kad reakcija notikusi, pievieno pārtikas krāsvielu un samaisa;.
4. Pirmajā traukā, kur saputots cukurs ar sviestu ber mazliet sauso masu( apmēram 1/4), iemaisa, tad daļu piena, iemaisa, tad atkal miltu masu un to atkārto kamēr viss ir iemaisīts mīklā.
5. Kad tortes masa gatava, lej to 20 cm vai 24 cm kūkas cepamajā formā (tam jābūt ietaukotām malām un apakšai izklātai ar cepampapīru) un liek uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos uz aptuveni 30- 40 minūtes (gatavību pārbauda, kamēr pie koka iesmiņa nekas nelīst klāt).
6. Kad biskvīts gatavs, to kārtīgi atdzesē, pārgriež uz pusēm.
7. Sagatavo pildījumu, sajaucot viss pildījuma sastāvdaļas un kārtīgi saputojot.
8. Viduci kārtīgi iesmērē ar krēmsiera masu un liek virsū otru biskvīta daļu. Rotā pēc sirds patikas un liek ledusskapi, lai kūkas garšas “saprecas”

Lai labi garšo!
Foto: Publicitātes
Uz augšu