Sulīgais ābolu pīrāgs

2020. gada 26. oktobris
Foto: Veronika Levša
Pamēģināju šajā variantā, un palika par mīļāko pīrāgu. Ar patīkamu skābumiņu. Pīrāgs sanāca ļoti sulīgs. Formiņas ņemat kādas jums ir. Derēs jebkuras.
Pagatavošana
60 min
1. Olas ar šķipsniņu sāli puto 1 minūti ar mikseri.
2. Pievieno cukuru, puto līdz 4 minūtēm.
3. Pievieno pienu un sviestu, sakuļ mīklu.
4. Tad izsijātus miltus, samaisa un noliek māla, cepamo pulveri liek beigās.
Foto: Veronika Levša
5. Nomizo ābolus, izņem serdi, un sagriež vai uz rīves, kā labāk, plānās šķēlītēs.
6. Mīklā ieber cepamo pulveri, apmaisa un pievieno ābolus, visu prātīgi sajauc.
Foto: Veronika Levša
7. Formiņu iesmērē ar sviestu un apber ar miltiem, tad lieko nosit nost.
8. Mīklu lejam formā, un ar lāpstiņas palīdzību izlīdzina to visu taisni.
Foto: Veronika Levša
9. Cep cepeškrāsnī 200 grādos līdz zeltainam brūnumam.
Foto: Veronika Levša
10. Lai labi garšo!
Foto: Veronika Levša
Uz augšu