Sena ābolu kūka

2020. gada 21. oktobris
Foto: Virtuve diviem
Ja recepte ir vairākus desmitu gadu veca, tad to var nosaukt par senu. Un tā ir tik laba, ka ik pa laikam atgriežos pie tās vēl un vēl. Ābolu sezonas laikā var izmantot svaigus, citā laikā itin labi der ābolu biezeņi, kuri nav pārāk šķidri.
Recepte no bloga Virtuvediviem
Pagatavošana
65 min
1. Sviestu iekapā miltos vai uz rupjās sakņu rīves ierīvē miltos ik pa laikam sviesta gabalu apvārtot tajos.
2. Pievieno glāzi skābā krējuma, ātri samīca kamolā, sadala uz pusēm, no katra izveido plakanu plāceni, kurus ieliek ledusskapī uz pusstundu. Ja mīkla ir sausa, pievieno nedaudz krējuma.
3. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem.
4. Uz cepampapīra plāni izrullē kūkas pamatu, kuru ar visu papīru novieto uz cepampannas. Ja āboli ļoti sulīgi, uz mīklas uzkaisa nedaudz mannas. Virsū bagātīgi uzber daiviņās sagrieztus ābolus. Uzkaisa cukuru un kanēli.
5. Otru mīklas daļu izveltnē, pārklāj pāri āboliem, maliņas rūpīgi saspiež kopā ar apakšējo mīklas daļu, lai karstā ābolu sula netecētu ārā.
Foto: Virtuve diviem
6. Pārsmērē ar sakultu olu, liek sakarsētā cepeškrāsnī un cep kādas 40 minūtes. Var pārbaudīt ar kociņu, āboliem iekšā jābūt mīkstiem.
Ļauj atdzist. Var pārkaisīt ar cukura pūderi.

Labu apetīti!
Foto: Virtuve diviem
Uz augšu