Sākums > Receptes > Konservējumi

Marinētas bietītes gabaliņos bez pasterizēšanas

2020. gada 13. oktobris
Foto: Zane Bloka
Ir pienācis sarkano bietīšu laiks. Marinētas ar ķimenēm vai bez, kas var būt labāks, un ja nu paliek pēc ziemas pāri, tad vasarā pirmā aukstā zupa garantēta.
Pagatavošana
120 min
1. Nomazgā un novāra bietes ar visu mizu. Vārīšanas ilgums atkarīgs no biešu izmēra, tamdēļ pārbauda procesa laikā, kad ir gatavas.
2. Kad ir gatavas, tad nokāš, atdzesē un nomizo, sagriež vai sarīvējām - kā nu katram patīk.
Foto: Zane Bloka
3. Liek vārīties marinādi.
Sastāvdaļas norādītas uz 1 l ūdens.
Foto: Zane Bloka
4. Kad marināde ir gatava, sagrieztās bietes ielieka marinādes katlā, ļauj tam visam uzvārīties un slēdz ārā. Pilda karstu burkās un vāku virsū.

Labu apetīti!
Foto: Zane Bloka
5. Noderīgi:

1) Pēc vārīšanas, mizojot bietes, lai rokas neiekrāsotos, var darboties gumijas cimdos. Ja tādu pie rokas nav, tad rozā krāsu palīdzes nomazgāt kād skābais produkts - citrona šķēlīte vai citronskābe, kuru viļājot pa rokām, tās taps atkal tīras.

2) Ja vēlies marinēt rīvētas bietes, vāri tās īsāku laiku, lai pēc tam uzvārot marinādē, tās nepārgatavojas un ir jūtama vēl stingra tekstūra.

3) Marinētas bietes var iztikt bez ķimenēm, tāpēc, ja akurāt ar tām nedraudzējies, droši svītro no sastāvdaļu saraksta.
Uz augšu