Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Ābolu rozīšpīrāgs

Foto: Publicitātes
Svarīga ir ne tikai garša, bet arī noformējums. Šis ābolu pīrāgs ir burtiski uzziedējis ar skaistiem ābolu ziediem.
Recepte un foto no bloga: Ēdam skaisti
Pagatavošana
65 min
1. Cepamo formiņu (20 cm) izklāj ar cepamo papīru.
2. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem.
3. Virtuves kombainā sajauc banānu ar olu dzeltenumiem, saldinātāju un mazliet citrona sulu (vai arī ar dakšiņu saspaida banānu putriņā, pievieno citrona sulu, olu dzeltenumus, saldinātāju un sakuļ).
4. Masai pievieno miltus ar sodu un cepamo pulveri.
5. Olbaltumu maigi iemaisa pie pārejās masas.
6. Ābolus plāni apmizo ar mizojamo, lai izveidojas garas ābolu strēmelītes. Ja nav mizojamā, to var izdarīt ar nazīti.
7. Ābola viducīšiem, kuri palikuši bez miziņu daļas, izņem serdītes, tos sagriež gabaliņos un vienmērīgi izklāj kūku formas apakša uz cepamā papīra.
8. Uz gabaliņiem lej mīklu.
9. Tagad no samizotajām strēmelītēm sarullē rozītes un liek rūpīgi uz mīklas masas.
10. Liek 180 grādos uzkarsētā cepeškrāsnī uz aptuveni 40 minūtēm.
Foto: Publicitātes
11. Kūkas augšpusi piesedzam ar cepamo papīru, lai āboli neapdeg.

Lai labi garšo!
Foto: Publicitātes
Uz augšu