Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Apgrieztais ābolu pīrāgs

FOTO: Publicitātes

Ābolu pīrāgs ir tas, kas obligāti jāizcep rudens sezonā.
Recepte un foto no bloga: Ēdam skaisti
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 4-5 āboli
  • 250 g auzu miltu
  • 180 g biezpiena
  • 3 olas
  • 5 ēd. k. skābā krējuma
  • 3 ēd. k. medus
  • 1 tējk. sodas
  • 1 šķipsna/s sāls
  • Citrona sula
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Ābolus nomizo, sagriež kubiciņos, mazliet pievieno citrona sulu lai nesabrūnē.
  2. Bļodā sablendē (vai ar dakšiņu rūpīgi samīca) biezpienu ar daļu medus.
  3. Sakuļ olas ar atlikušo medu, pievieno krējumu (var aizstāt ar jogurtu) un visu masu pievieno biezpiena masai.
  4. Izsijā miltus, pievieno sodu un sāls šķipsniņu.
  5. Miltu masu lēnām iemaisa sagatavotajā biezpiena masā.
  6. Kūkas formu izklāj ar cepamo papīru, maliņas iesmērē ar eļļu.
  7. Uz cepampapīra izkārto pusi no sagrieztajiem āboliem (krāsainībai var pielikt klāt arī pa kādai avenei/kazenei utt.) un pa virsu uzlej pusi no mīklas masas. Tad uz mīklas izkārto atlikušos ābolu gabaliņus un pārlej ar palikušo mīklu.
  8. Liek 180 grādos uzkarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 30-35 minūtes (gatavību pārbauda ar koka irbulīti, gatavs - kad irbulīts pēc ieduršanas iznāk tīrs).
  9. Lai augšpuse neapbrūnētu par daudz, to var piesegt ar cepamo papīru.
    Lai labi garšo!
    Lai augšpuse neapbrūnētu par daudz, to var piesegt ar cepamo...

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ceptie siera bumbieri

Ceptie siera bumbieri

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas