Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Zupas

Piena zupa ar dārzeņiem

Foto: Virtuve diviem
Dobē izauguši dažādi dārzeņi, taisni vai siekala notecēja iedomājoties vien, cik kādreiz bērnībā bija garda mammas vārītā piena zupa ar dārzeņiem. Cik tur tā darba, ņēmu un pagatavoju.
Tagad, kad dārzos dārzeņu pārpilnība ,īstais laiks šāda veida zupām. Gan dažādībai, gan imūnai sistēmai.
Pagatavošana
30 min
1. Proporcijas nekādas neuzrakstīšu,bet vienkāršā valodā visu uzrakstīšu. Man bija burkāni, dažas saujas zaļo, saldo zirnīšu, svaigais vasaras kāposts un jaunie kartupeļi.
2. Visus griežamos dārzeņus sagriež smalkāk un katliņā iekšā.
Foto: Virtuve diviem
3. Pārlej ar ūdeni,lai knapi nosedz dārzeņus un vāra, kamēr tie mīksti.
4. Tad pielej pienu tik daudz, cik biezu zupu katrs vēlas un pienu uzvāra.
5. Pieliekam sāli pēc garšas un zupa gatava.
Foto: Virtuve diviem
6. Tā īstā zupas garša atveras tik nākošā dienā,kad visu dārzeņu garšas ievilkušās pienā un tas ieguvis savdabīgo saldo garšu.

Labu apetīti!
Foto: Virtuve diviem
Uz augšu