Dobē izauguši dažādi dārzeņi, taisni vai siekala notecēja iedomājoties vien, cik kādreiz bērnībā bija garda mammas vārītā piena zupa ar dārzeņiem. Cik tur tā darba, ņēmu un pagatavoju.
Tagad, kad dārzos dārzeņu pārpilnība ,īstais laiks šāda veida zupām. Gan dažādībai, gan imūnai sistēmai.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
5burkāni
Saldie zirņi
Svaigs kāposts
3kartupeļi
Sāls
Ūdens
Piens
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
30 min.
Proporcijas nekādas neuzrakstīšu,bet vienkāršā valodā visu uzrakstīšu. Man bija burkāni, dažas saujas zaļo, saldo zirnīšu, svaigais vasaras kāposts un jaunie kartupeļi.
Visus griežamos dārzeņus sagriež smalkāk un katliņā iekšā.
FOTO: Virtuve diviem
Pārlej ar ūdeni,lai knapi nosedz dārzeņus un vāra, kamēr tie mīksti.
Tad pielej pienu tik daudz, cik biezu zupu katrs vēlas un pienu uzvāra.
Pieliekam sāli pēc garšas un zupa gatava.
FOTO: Virtuve diviem
Tā īstā zupas garša atveras tik nākošā dienā,kad visu dārzeņu garšas ievilkušās pienā un tas ieguvis savdabīgo saldo garšu.