Sākums > Receptes > Deserti

Mājās gatavota zemeņu saldējuma kūka

2020. gada 29. jūnijs
Foto: Virtuve diviem
Bija vajadzīga kūka, kas tiks pasniegta tveicīgā vasaras āra pasākumā. Izvēlējos atvēsinošu un viegli pagatavojamu zemeņu saldējuma kūku. Ogas, augļus var izvēlētos jebkurus, bet tā kā tagad zemeņu laiks - izvēle krita šoreiz uz šīm gardajām ogām.
Pagatavošana
999 min
1. Želatīna plāksnes iemērc aukstā ūdenī. Zemenes (der gan svaigas, gan saldētas) sablendē, nelielu daudzumu atliek citā šķīvī cepumu iemērkšanai.
2. Katliņā ieliek pāris karotes zemeņu biezeņa, uzsilda un tajā izkausē no šķidruma nospiestās želatīna plāksnes. Samaisa ar pārējo biezeni.
3. Zemeņu biezeni samaisa ar jogurtu un kondensēto pienu. Saputo saldo krējumu (nedaudz atliek dekorēšanai), samaisa kopā ar pārējo masu. Pagaršo vai pietiekami salds.
4. Piemērotu formu saldēšanai izklāj ar pārtikas plēvi, kas ir lielāka par formu un sāk likt vēlamā secībā. Pirmo liek krēma kārtu. Gar malām var izkārtot plāni sagrieztas zemenes. Virsū uzliek biezāku kārtu krēma.
5. Cepumus iemērc zemeņu biezenī šķīvī un liek kā nākošo kārtu. Virsū tiem krēma kārtu. Nobeidz ar cepumu kārtu. Jāizvairās no veselu ogu likšanas, jo ēdot tās būs pārāk cietas.
Foto: Virtuve diviem
6. Apsedz ar pāri palikušo plēvi un liek saldētavā uz nakti. Pirms pasniegšanas kūku izņem no formas apgriežot to otrādi uz pasniegšanai domātā trauka. Lai vieglāk izņemt, var nedaudz uzmanīgi paturēt formu siltā ūdenī. Izdekorē. Var paturēt kādu stundu ledusskapī.
Foto: Virtuve diviem
7. Tā kā bija ļoti karsta diena, izdekorēju un liku galdā neilgi pēc izņemšanas no saldētavas. Superīgs vasaras deserts!

Lai labi garšo!
Foto: Virtuve diviem
Uz augšu