Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Rabarberu kūka ar rožlapiņām un kvēlojošas ogles putukrējumu

2020. gada 25. jūnijs
Parādīsim un pastāstīsim par kūkas recepti, kura ir vienkārša, garda, pagatavojama ugunskurā un priecēs kā lielus, tā mazus!
Paldies TVNET līgo recepšu superkomandai 2020: Ritvaram Tomam Loginam, Kārlim Langinam, Mārtiņam Otto, Viktorijai Puškelei, Gerdai Pulkstenei, Artūram Krūmiņam, Jānim Škaparam.
Pagatavošana
50 min
1. Veidoj mīklu! Bļodā iesitam 2 olas, piejaucam šķipsnu sāls un samaisām.
Foto: Publicitātes
2. Pielejam 100 g izkausēta, meža pavēnī atdzesēta sviesta, pieberam 100 gramus brūnā cukura.
Foto: Publicitātes
3. Atsevišķi samaisām 150 g miltu un 2 tējkarotes cepamā pulvera. Abus maisījumus sajaucam viendabīgā masā, un mīkla ir gatava! Lai tā nedaudz atpūšas.
Foto: Publicitātes
4. Tikmēr nomizojam un sagriežam rabarberus, un apberam tos ar cukuru. Samaisām un nedaudz pagaidām, kamēr tie sāk sulot. Tas ir process, kurā izdalās dabīgais sīrups.
Foto: Publicitātes
5. Liekam karstā katlā un pasautējam/pacepam tos, līdz rabarberi sāk karamelizēties.
Foto: Publicitātes
6. Pievienojam divas saujas rožlapiņu un pāris reizes apmaisām.
Foto: Publicitātes
7. Lejam pāri mīklu un uzliekam virsū iepriekš sakarsētu čuguna vāku. Ļaujam mīklai cepties.
8. Tikmēr paņemam saldo krējumu, tajā ievietojam kvēlojošu malkas ogli un ļaujam tai tur “padejot”. Tā mūsu putukrējumam iedos dūmīgu aromātu. Pievienojam saldajam krējumam cukuru pēc patikas un kuļam putukrējumā.
Foto: Publicitātes
9. Kūku pasniedzam ar putukrējumu un rožlapiņām.
Foto: Publicitātes
Uz augšu