Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Rabarberu kūka ar rožlapiņām un kvēlojošas ogles putukrējumu

Parādīsim un pastāstīsim par kūkas recepti, kura ir vienkārša, garda, pagatavojama ugunskurā un priecēs kā lielus, tā mazus!
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 2 rabarberi
  • Sviests
  • Cukurs
  • 3 saujas savvaļas rožlapiņu
  • 2 olas
  • 150 g miltu
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • Sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

50 min.
  1. Veidoj mīklu! Bļodā iesitam 2 olas, piejaucam šķipsnu sāls un samaisām.
    Veidoj mīklu! Bļodā iesitam 2 olas, piejaucam šķipsnu sāls u...

    FOTO: Publicitātes

  2. Pielejam 100 g izkausēta, meža pavēnī atdzesēta sviesta, pieberam 100 gramus brūnā cukura.
    Pielejam 100 g izkausēta, meža pavēnī atdzesēta sviesta, pie...

    FOTO: Publicitātes

  3. Atsevišķi samaisām 150 g miltu un 2 tējkarotes cepamā pulvera. Abus maisījumus sajaucam viendabīgā masā, un mīkla ir gatava! Lai tā nedaudz atpūšas.
    Atsevišķi samaisām 150 g miltu un 2 tējkarotes cepamā pulver...

    FOTO: Publicitātes

  4. Tikmēr nomizojam un sagriežam rabarberus, un apberam tos ar cukuru. Samaisām un nedaudz pagaidām, kamēr tie sāk sulot. Tas ir process, kurā izdalās dabīgais sīrups.
    Tikmēr nomizojam un sagriežam rabarberus, un apberam tos ar...

    FOTO: Publicitātes

  5. Liekam karstā katlā un pasautējam/pacepam tos, līdz rabarberi sāk karamelizēties.
    Liekam karstā katlā un  pasautējam/pacepam tos, līdz rabarbe...

    FOTO: Publicitātes

  6. Pievienojam divas saujas rožlapiņu un pāris reizes apmaisām.
    Pievienojam divas saujas rožlapiņu un pāris reizes apmaisām....

    FOTO: Publicitātes

  7. Lejam pāri mīklu un uzliekam virsū iepriekš sakarsētu čuguna vāku. Ļaujam mīklai cepties.
  8. Tikmēr paņemam saldo krējumu, tajā ievietojam kvēlojošu malkas ogli un ļaujam tai tur “padejot”. Tā mūsu putukrējumam iedos dūmīgu aromātu. Pievienojam saldajam krējumam cukuru pēc patikas un kuļam putukrējumā.
    Tikmēr paņemam saldo krējumu, tajā ievietojam kvēlojošu malk...

    FOTO: Publicitātes

  9. Kūku pasniedzam ar putukrējumu un rožlapiņām.
    Kūku pasniedzam ar putukrējumu un rožlapiņām.

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Grilēta gaļa ķiploku ziedu marinādē

Grilēta gaļa ķiploku ziedu marinādē

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas