Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Brokastis

Ugunskurā gatavotas ideālas un vienkāršas brokastis

Parādīsim un pastāstīsim tev par olu-sviesta jaukteni, apgrauzdētu skābmaizi ar kafijā marinētu bekonu un apdedzinātiem tomātiem.
Paldies TVNET līgo recepšu superkomandai 2020: Ritvaram Tomam Loginam, Kārlim Langinam, Mārtiņam Otto, Viktorijai Puškelei, Gerdai Pulkstenei, Artūram Krūmiņam, Jānim Škaparam.
Pagatavošana
25 min
1. Sākumā aukstā katliņā iesit olas un pievieno sviestu.
Foto: Publicitātes
2. Liec katliņu uz vidēji karstas vai karstas virsmas un maisi, kamēr olas ar sviestu pārvēršas viendabīgā masā.
Foto: Publicitātes
3. Turpini maisīt, un pēc dažām minūtēm jutīsi, ka sāk veidoties olu kunkulīši. Noņem no karstās virsmas un turpini maisīt. Pēc brīža novieto atpakaļ un maisi, līdz masa kļūst viendabīga, vidēji cieta.
4. Tad pievieno sāli, piparus, zaļumus pēc izvēles. Mēs izvēlējāmies maurlokus un fermentētus lakšus, bet var pievienot jebkuru zaļumu pēc sirds patikas un pieejamības. Var pievienot arī ēdamkaroti skāba krējuma. Izmaisi un gatavs!
Foto: Publicitātes
5. Bekona šķēles pēc izvēles aplej ar ļoti, ļoti stipru kafiju.
Foto: Publicitātes
6. Liek uz pannas cepties.
Foto: Publicitātes
7. Apsmērē maizes šķēli ar sviestu no abām pusēm un apcep uz pannas zeltaini brūnu
Foto: Publicitātes
8. Liek tomātu ķekaru karstā pannā un ļauj tiem drusku apdegt, neaizmirstot, ka jāpieber šķipsniņa sāls.
9. Tas arī viss, atliek vien kārtot uz maizes šķēles uzcepto bekonu,
Foto: Publicitātes
10. Virsū liek kulteni.
Foto: Publicitātes
11. Dekorē ar ceptajiem tomātiņiem.

Labu apetīti!
Foto: Publicitātes
Uz augšu