Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Brokastis Ugunskurā gatavotas ideālas un vienkāršas brokastis

Parādīsim un pastāstīsim tev par olu-sviesta jaukteni, apgrauzdētu skābmaizi ar kafijā marinētu bekonu un apdedzinātiem tomātiem.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

1
porcijas
  • 3 olas
  • 50 g sviesta
  • Zaļumi
  • 3 šķēle/s bekona
  • Ļoti stipra kafija
  • Maize šķipsna/s
  • 1 ķiršu tomātu ķekars
  • Sāls
  • Pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

25 min.
  1. Sākumā aukstā katliņā iesit olas un pievieno sviestu.
    Sākumā aukstā katliņā iesit olas un pievieno sviestu.

    FOTO: Publicitātes

  2. Liec katliņu uz vidēji karstas vai karstas virsmas un maisi, kamēr olas ar sviestu pārvēršas viendabīgā masā.
    Liec katliņu uz vidēji karstas vai karstas virsmas un maisi,...

    FOTO: Publicitātes

  3. Turpini maisīt, un pēc dažām minūtēm jutīsi, ka sāk veidoties olu kunkulīši. Noņem no karstās virsmas un turpini maisīt. Pēc brīža novieto atpakaļ un maisi, līdz masa kļūst viendabīga, vidēji cieta.
  4. Tad pievieno sāli, piparus, zaļumus pēc izvēles. Mēs izvēlējāmies maurlokus un fermentētus lakšus, bet var pievienot jebkuru zaļumu pēc sirds patikas un pieejamības. Var pievienot arī ēdamkaroti skāba krējuma. Izmaisi un gatavs!
    Tad pievieno sāli, piparus, zaļumus pēc izvēles. Mēs izvēlēj...

    FOTO: Publicitātes

  5. Bekona šķēles pēc izvēles aplej ar ļoti, ļoti stipru kafiju.
    Bekona šķēles pēc izvēles aplej ar ļoti, ļoti stipru kafiju.

    FOTO: Publicitātes

  6. Liek uz pannas cepties.
    Liek uz pannas cepties.

    FOTO: Publicitātes

  7. Apsmērē maizes šķēli ar sviestu no abām pusēm un apcep uz pannas zeltaini brūnu
    Apsmērē maizes šķēli ar sviestu no abām pusēm un apcep uz pa...

    FOTO: Publicitātes

  8. Liek tomātu ķekaru karstā pannā un ļauj tiem drusku apdegt, neaizmirstot, ka jāpieber šķipsniņa sāls.
  9. Tas arī viss, atliek vien kārtot uz maizes šķēles uzcepto bekonu,
    Tas arī viss, atliek vien kārtot uz maizes šķēles uzcepto be...

    FOTO: Publicitātes

  10. Virsū liek kulteni.
    Virsū liek kulteni.

    FOTO: Publicitātes

  11. Dekorē ar ceptajiem tomātiņiem.

    Labu apetīti!
    Dekorē ar ceptajiem tomātiņiem.

Labu apetīti!

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Pildīti kabaču ziedi ar sieru un vistas fileju

Pildīti kabaču ziedi ar sieru un vistas fileju

Brokastis

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas