Sākums > Receptes > Salāti

Apcepti dārzeņu salāti ar karsto medus mērci

2020. gada 25. jūnijs
Karstie salāti var būt gan pamatēdiens, gan piedeva gaļas vai zivs maltītei.
Paldies TVNET līgo recepšu superkomandai 2020: Ritvaram Tomam Loginam, Kārlim Langinam, Mārtiņam Otto, Viktorijai Puškelei, Gerdai Pulkstenei, Artūram Krūmiņam, Jānim Škaparam.
Pagatavošana
30 min
1. Salātiem sagādājām Latvijas jaunos baklažānus, burkānus, sparģeļus, cigoriņa salātu un jaunos sīpolus. Dārzeņus sagriež visai rupjos gabalos.
Foto: Publicitātes
2. Sākumā ugunskurā sakarsē čuguna pannu, pievieno sviestu, sīpolus un burkānus, pievieno arī nedaudz cukura - lai karamelizējas. Tad pievieno atlikušos dārzeņus un beigās sviestā apcep arī salātus.
Foto: Publicitātes
3. Tad pannā izkausē krietnu sviesta gabalu un pievieno pāris ēdamkarotes medus, sulu no citrona pusītes.
Foto: Publicitātes
4. Pievieno aso piparu ievārījumu (var aizstāt ar sinepēm), sāli un piparus.
Foto: Publicitātes
5. To visu iemaisa dārzeņos.
6. Liekam uz šķīvja, dekorē. Ja nepieciešams, pievieno vēl sāli!

Labu apetīti!
Foto: Publicitātes
Uz augšu