Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Deserti

Mannas rombiņi ar rabarbera ķīseli

Foto: Veronika Levša
Lielisks deserts rabarberu laikā.
Pagatavošana
200 min
1. Liek pienu vārīties, pievieno 3 ēdamkarotes cukurs un šķipsniņu sāls, kad piens vārās, pievieno mannu, vāra.
2. Iesmērē trauku 28 × 18 ar eļļu un liek mannu iekšā, izlīdzina un liek 2 stundas atdzist.
Foto: Veronika Levša
3. Vāra ķīseli un ļaut tam atdzist.
4. Kad manna ir atdzisusi, izņem no formas un sagriež rombiņos. Apviļā sakultā olā, tad rīvmaizē.
Foto: Veronika Levša
5. Cep uz vidējas uguns kopā ar sviestu līdz zeltainam brūnumam.
Foto: Veronika Levša
6. Pasniedz ar ķīseli. To pagatavot vienkārši: sagriež rabarberus un vārda ūdenī, līdz tie sāk izšķīst. Pievieno cukuru pēc garšas. Nelielu daudzumu cietes izšķīdina ūdenī un pakāpeniski pievieno rabarberu novārījumam. Cik daudz cietes? Viss atkarīgs no tā, cik biezu ķīseli vēlies, tāpēc pievieno pakāpeniski, vēro konsistenci un, ja gribas biezāku, pievieno vēl cieti.

Lai labi garšo!
Foto: Veronika Levša