Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Sarkano sīpolu marmelāde

FOTO: Depositphotos.com

Kolekcijas: Veģetārās
Sīpolu marmelāde ir gatava, kad sīpoli ir pārklāti ar biezu, tumšu un sātīgu mērci, kas netek nost no karotes. Ja masa ir šķidra, tad marmelāde vēl nav gatava.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

8
porcijas
  • 500 g sarkano sīpolu
  • 1 ēd. k. olīveļļas
  • 100 g cukura
  • 75 ml balzamiko
  • 75 ml sarkanvīna
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

80 min.
  1. Sīpolus nomizo, pārgriež uz pusēm un griež vidēji plānos pusmēnestiņos.
  2. Pannā sakarsē eļļu, liek sīpolus un samaisa, lai tie visi apņemti ar eļļu.
  3. Uz mazas liesmas cep sīpolus aptuveni 20 minūtes, regulāri apmaisot. Uzdevums ir tos padarīt mīkstus un sākt karamelizācijas procesu nevis sacept brūnus un sausus.
  4. Pievieno cukuru un turpini lēnu cepšanu 10 minūtes, regulāri maisot pannas saturu.
  5. Tad pievieno balzamiko un sarkanvīnu, visu kārtīgi samaisi un turpini visu kopā karsēt 30-40 minūtes. Masai ir lēni jāsautējas, tā nedrīkst strauji vārīties.

    Lai labi garšo!
    Tad pievieno balzamiko un sarkanvīnu, visu kārtīgi samaisi u...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Maigā gaileņu krēmzupa

Maigā gaileņu krēmzupa

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas