Sīpolu marmelāde ir gatava, kad sīpoli ir pārklāti ar biezu, tumšu un sātīgu mērci, kas netek nost no karotes. Ja masa ir šķidra, tad marmelāde vēl nav gatava.
Pagatavošana
80 min
1. Sīpolus nomizo, pārgriež uz pusēm un griež vidēji plānos pusmēnestiņos.
2. Pannā sakarsē eļļu, liek sīpolus un samaisa, lai tie visi apņemti ar eļļu.
3. Uz mazas liesmas cep sīpolus aptuveni 20 minūtes, regulāri apmaisot. Uzdevums ir tos padarīt mīkstus un sākt karamelizācijas procesu nevis sacept brūnus un sausus.
4. Pievieno cukuru un turpini lēnu cepšanu 10 minūtes, regulāri maisot pannas saturu.
5. Tad pievieno balzamiko un sarkanvīnu, visu kārtīgi samaisi un turpini visu kopā karsēt 30-40 minūtes. Masai ir lēni jāsautējas, tā nedrīkst strauji vārīties.