Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Kuskuss ar dārzeņiem un pesto

Kuskuss ar dārzeņiem un pesto

FOTO: Madara Stankeviča

Daudzi teiks, ka kuskuss ir bezgaršīgs un nebaudāms. Nav taisnība - labas garšvielas un dārzeņi to padara izcilu. Baudi kā pamatēdienu siltu vai kā salātus, kad atdzisis.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 1 glāze/s kuskusa
  • 2 glāze/s ūdens
  • 100 g cukurzirņu pākstis
  • 1 paprika
  • 50 g spinātu
  • Sāls
  • Kaltētu dārzeņu/garšaugu maisījums
  • Pesto mērce
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

25 min.
  1. Katliņā lej 2 glāzes ūdens, pievieno garšvielas un ļauj uzvārīties.
  2. Kad ūdens sācis vārīties, ieber kuskusu, samaisa, nogriež uguni, uzliek vāku un aizmirst par katliņu līdz brīdim, kad sagatavotas pārējās sastāvdaļas.
    Kad ūdens sācis vārīties, ieber kuskusu, samaisa, nogriež ug...

    FOTO: Madara Stankeviča

  3. Zirņu pākstis liek katliņā, uzlej nedaudz ūdens, uzvāra, uzliek katlam vāku un atstāj.
  4. Sagatavo papriku: nomazgā un veselu liek cepeškrāsnī uz restēm 200 grādos cepties aptuveni 15 minūtes, ik pēc brīža pagrozot.

    Lai paprika sanāktu pavisam izcila, to pēc tam papildus apdedzina uz dzīvas liesmas (es izmantoju gāzes plīts riņķus).
    Sagatavo papriku: nomazgā un veselu liek cepeškrāsnī uz rest...

    FOTO: Madara Stankeviča

  5. Kad paprika gatava, to griež uz pusēm, atbrīvo no sēklām un arī mizas (tā viegli nāks nost).
    Sagriež strēmelēs.
  6. Zirņu pākstis izņem no ūdens, ber klāt kuskusam, pievieno arī papriku.
  7. Pasniegšanai: Uz šķīvja kārto svaigas (nomazgātas un nosusinātas) spinātu lapas, pārslaka visu ar pesto mērci un virsū kārto kuskusu ar dārzeņiem.
    Pasniegšanai: Uz šķīvja kārto svaigas (nomazgātas un nosusin...

    FOTO: Madara Stankeviča

  8. Lai labi garšo!
    Lai labi garšo!

    FOTO: Madara Stankeviča

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rabarberu uzpūteņa saldējums

Rabarberu uzpūteņa saldējums

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas