Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kuskuss ar dārzeņiem un pesto

2020. gada 19. maijs
Foto: Madara Stankeviča
Daudzi teiks, ka kuskuss ir bezgaršīgs un nebaudāms. Nav taisnība - labas garšvielas un dārzeņi to padara izcilu. Baudi kā pamatēdienu siltu vai kā salātus, kad atdzisis.
Pagatavošana
25 min
1. Katliņā lej 2 glāzes ūdens, pievieno garšvielas un ļauj uzvārīties.
2. Kad ūdens sācis vārīties, ieber kuskusu, samaisa, nogriež uguni, uzliek vāku un aizmirst par katliņu līdz brīdim, kad sagatavotas pārējās sastāvdaļas.
Foto: Madara Stankeviča
3. Zirņu pākstis liek katliņā, uzlej nedaudz ūdens, uzvāra, uzliek katlam vāku un atstāj.
4. Sagatavo papriku: nomazgā un veselu liek cepeškrāsnī uz restēm 200 grādos cepties aptuveni 15 minūtes, ik pēc brīža pagrozot.

Lai paprika sanāktu pavisam izcila, to pēc tam papildus apdedzina uz dzīvas liesmas (es izmantoju gāzes plīts riņķus).
Foto: Madara Stankeviča
5. Kad paprika gatava, to griež uz pusēm, atbrīvo no sēklām un arī mizas (tā viegli nāks nost).
Sagriež strēmelēs.
6. Zirņu pākstis izņem no ūdens, ber klāt kuskusam, pievieno arī papriku.
7. Pasniegšanai: Uz šķīvja kārto svaigas (nomazgātas un nosusinātas) spinātu lapas, pārslaka visu ar pesto mērci un virsū kārto kuskusu ar dārzeņiem.
Foto: Madara Stankeviča
8. Lai labi garšo!
Foto: Madara Stankeviča
Uz augšu