Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Vistas cepetis ar krāsnī ceptiem dārzeņiem

Vistas cepetis ar krāsnī ceptiem dārzeņiem

FOTO: Publicitātes

Pārbaudīta vērtība.
Receptes autore Rimi gardēde Signe Meirāne.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 1.5-.1.8 kg veselas vistas
  • 20 g izkausēta sviesta
  • 30 ml vīnogu kauliņu eļļas
  • 2 ķiploki
  • 1 tējk. ķimeņu
  • Paprikas pulveris
  • 300 g tievu burkānu
  • 1 mazs fenhelis
  • 300 g ķirbja
  • Jūras sāls pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

105 min.
  1. Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.
  2. Pārsmērē vistu ar eļļu un sviestu, pārkaisa ar sāli, pipariem, ķimenēm un papriku. Ieliek iekšā uz pusēm pārgrieztus ķiplokus. Liek pannā uz pamatnes vai uz restes. Sasien kopā vistas kājas un paslēp spārnus zem ķermeņa.
  3. Samazina krāsns temperatūru līdz 180 grādiem, liek pannu ar vistu vidējā nodalījumā un cep vienu stundu.
  4. Izņem ārā pannu, ieber dārzeņus (gareniski uz pusēm pārgriezti burkāni un 4 daļās sagriezts fenhelis), kārtīgi samaisa ar šķidrumu, kas izveidojies pannā (tajā ir visas garšvielu un vistas garšas), un liek atpakaļ uz 35 minūtēm, ievietojot pannu vienu līmeni zem vidējā.

    Labu apetīti!
    Izņem ārā pannu, ieber dārzeņus (gareniski uz pusēm pārgriez...

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rabarberu plātsmaize ar drumstalām

Rabarberu plātsmaize ar drumstalām

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas