Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vistas cepetis ar krāsnī ceptiem dārzeņiem

2020. gada 2. maijs
Foto: Publicitātes
Pārbaudīta vērtība.
Receptes autore Rimi gardēde Signe Meirāne.
Pagatavošana
105 min
1. Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.
2. Pārsmērē vistu ar eļļu un sviestu, pārkaisa ar sāli, pipariem, ķimenēm un papriku. Ieliek iekšā uz pusēm pārgrieztus ķiplokus. Liek pannā uz pamatnes vai uz restes. Sasien kopā vistas kājas un paslēp spārnus zem ķermeņa.
3. Samazina krāsns temperatūru līdz 180 grādiem, liek pannu ar vistu vidējā nodalījumā un cep vienu stundu.
4. Izņem ārā pannu, ieber dārzeņus (gareniski uz pusēm pārgriezti burkāni un 4 daļās sagriezts fenhelis), kārtīgi samaisa ar šķidrumu, kas izveidojies pannā (tajā ir visas garšvielu un vistas garšas), un liek atpakaļ uz 35 minūtēm, ievietojot pannu vienu līmeni zem vidējā.

Labu apetīti!
Foto: Publicitātes
Uz augšu