Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Pildīts saldais kartupelis ar pupiņām

Pildīts saldais kartupelis ar pupiņām

FOTO: Publicitātes

Tas tik ir kartupelis!
Receptes autore Rimi gardēde Signe Meirāne.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 4 lieli saldie kartupeļi
  • 3 ēd. k. maigas olīveļļas
  • 1 ķiploks
  • 1 sīpols
  • 1/3 tējk. paprikas pulvera
  • 1 tējk. sakapātu rozmarīna vai timiāna lapiņu
  • 400 g melno pupiņu (ar visu šķidrumu)
  • 240 g ķiršu tomātiņu
  • 150 g grieķu jogurta
  • 1 čili
  • Jūras sāls pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

80 min.
  1. Sakarsē krāsni līdz 220 grādiem. Ietin katru saldo kartupeli folijā un liek cepties uz stundu, kamēr mīksts.
  2. Kamēr cepas kartupelis, pannā lej eļļu, liec sasmalcinātu sīpolu, ķiploku un sāli. Sautē uz mazas liesmas 10 minūtes.
  3. Pievieno pupiņas ar visu šķidrumu, garšaugus, paprikas pulveri, nedaudz čili un sautē, uzliekot vāku, 10 minūtes, kamēr maisījums vēl ir sulīgs, bet vairs nav šķidrs. Mērcei jābūt drīzāk ķepīgai nekā šķidrai.
  4. Kad kartupelis gatavs, pārgriež to vidū no augšas, iegriežot tikai līdz vidum. Pilda ar pupiņām, pārlej ar jogurtu, uzber vēl nedaudz čili, piparus un pasniedz vienu pašu vai ar salātiem.

    Labu apetīti!
    Kad kartupelis gatavs, pārgriež to vidū no augšas, iegriežot...

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rabarberu plātsmaize ar drumstalām

Rabarberu plātsmaize ar drumstalām

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas