Es šoreiz uzņēmos pagatavot zivju zupu un atradu slavenās somu zivju zupas recepti. Bet... aizmirsu veikalā paņemt saldo krējumu. Toties ledusskapī atradu kausētā siera iepakojumu.
Pagatavošana
60 min
1. Laša galvu, asti, asakas, spuras, ādu (viss, kas jums ir) saliek lielā katlā, pārlej ar 2 l ūdens un uzvāra.
2. Nosmeļ putas, pievieno sagrieztus četrās daļās sīpolu, vienu burkānu, selerijas kātu, lauru lapu, piparus, sāli un vāra 30 min. Pēc minūtēm 10 jāizņem lauru lapa.
3. Svaigu zivs fileju sagriež kubiņos.
4. Kartupeļus notīra, sagriež kubiņos. Otru burkānu nomizo un sagriež ripiņās.
5. Gatavu buljonu izkāš caur sietu, buljonu pārlej tīrā katlā un uzvāra.
6. Tad pievieno burkānus, kartupeļus un vāra minūtes 20.
7. Pa šo laiku no asakām noņem to gaļu, kas palika un arī pievieno buljonam.
8. Pašās beigās iemaisa kausēto sieru, pievieno svaigu zivi un tikko sāk vārīties, uguni izslēdz.
9. Pēc garšas pievieno sāli un sasmalcinātas dilles. Pasniedz uzreiz.