Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Laša zupa ar sieru

Laša zupa ar sieru

FOTO: Pipars.lv

Es šoreiz uzņēmos pagatavot zivju zupu un atradu slavenās somu zivju zupas recepti. Bet... aizmirsu veikalā paņemt saldo krējumu. Toties ledusskapī atradu kausētā siera iepakojumu.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 laša pārpalikumi (galva, aste, asakas, spuras utt)
  • 150 g svaigas laša gaļas
  • 200 g kausētā siera
  • 2 burkāni
  • 2-3 kartupeļi
  • 1 selerijas kāts
  • 1 lauru lapa
  • 3-4 smaržigo piparu graudiņi
  • Sāls
  • Dilles
  • 2 l ūdens
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Laša galvu, asti, asakas, spuras, ādu (viss, kas jums ir) saliek lielā katlā, pārlej ar 2 l ūdens un uzvāra.
  2. Nosmeļ putas, pievieno sagrieztus četrās daļās sīpolu, vienu burkānu, selerijas kātu, lauru lapu, piparus, sāli un vāra 30 min. Pēc minūtēm 10 jāizņem lauru lapa.
  3. Svaigu zivs fileju sagriež kubiņos.
  4. Kartupeļus notīra, sagriež kubiņos. Otru burkānu nomizo un sagriež ripiņās.
  5. Gatavu buljonu izkāš caur sietu, buljonu pārlej tīrā katlā un uzvāra.
  6. Tad pievieno burkānus, kartupeļus un vāra minūtes 20.
  7. Pa šo laiku no asakām noņem to gaļu, kas palika un arī pievieno buljonam.
  8. Pašās beigās iemaisa kausēto sieru, pievieno svaigu zivi un tikko sāk vārīties, uguni izslēdz.
  9. Pēc garšas pievieno sāli un sasmalcinātas dilles.
    Pasniedz uzreiz.

    Labu apetīti!
    Pēc garšas pievieno sāli un sasmalcinātas dilles.
Pasniedz...

    FOTO: Pipars.lv

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Marinēta vista sinepēs un citronā

Marinēta vista sinepēs un citronā

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas