-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Pilngraudu pasta ar sēnēm, cukīni un rikotu
FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
Kāpēc pilngraudu pasta? Veselīgāka!
Receptes autore Rimi gardēde Signe Meirāne.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
240 g pilngraudu pastas
-
30 ml vīnogu kauliņu eļļas
-
200 g eko šampinjonu
-
250 g eko cukīni
-
250 g rikotas
-
2 daiviņa/s ķiploka
-
Garšaugi – svaigs timiāns, rozmarīns, pētersīlis (kas garšo un ir pieejams);
-
30 g Grana Padano siera
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
25 min.
-
Katliņā verdošā sālsūdenī liekvārīties pastu.
-
Tikmēr pannā sakarsē eļļu, liek tajā sēnes, kas sagrieztas uz pusēm vai 4 daļām un apcep uz lielas liesmas 5 minūtes.
-
Tad pievieno nelielos gabalos sagrieztu cukīni, garšaugus, saspiestu ķiploku un pacep uz vidējas liesmas vēl 5 minūtes.
-
Beigās pievieno rikotu un kausiņu ūdens, kurā vārās pasta. Samaisa un uz lielas liesmas pavāra. Visbeidzot pievieno sāli un piparus.
-
Nokāš pastu, pievieno pannā sagatavotajai mērcei, pavāra 1 minūti un pasniedz, uzberot sieru.
Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs