Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Granola ar jogurtu

FOTO: Publicitātes

Granola pietiks arī citām dienām.
Receptes autore Rimi gardēde Signe Meirāne.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

2
porcijas
  • Granolai:
  • 250 g auzu pārslu
  • 100 g bio mandeļu, vidēji smalki sakapātu
  • 30 g linsēklu
  • 50 g kļavu sīrupa
  • 50 ml mandeļu eļļas
  • Bio apelsīna miza
  • Vaniļa
  • Ingvera pulveris
  • 1 šķipsna/s jūras sāls
  • Žāvētas dzērvenes, ķirši vai cidonijas (pēdējās – sagrieztas)
  • Pasniegšanai:
  • 600 g bio jogurta bez piedevām
  • 1 paka saldētu ogu pēc izvēles
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Sakarsē krāsni līdz 140 grādiem. Izklāj ar cepamo papīru divas cepamās pannas.
  2. Sablendē auzu pārslas, lai tās ir vidēji rupja maluma. Ieber bļodā pārslas, mandeles, linsēklas, pielej sīrupu, eļļu un visu ar rokām samaisi, lai eļļa un sīrups pārklāj auzas un riekstus.
  3. Ieber pannā, izlīdzini un cep 45–50 minūtes, ik pa laikam apmaisot, jo malās maisījums ātrāk apbrūnēs.
  4. Kad granola ir sagrauzdējusies, izņem to no krāsns un pilnībā atdzesē. Liec aizvākojamās burkās un pasniedz, kad vēlies.
  5. Pasniedz, liekot bļodā jogurtu, virsū granolu, ogas un, ja vēlies, medu vai sīrupu.

    Lai labi garšo!
    Pasniedz, liekot bļodā jogurtu, virsū granolu, ogas un, ja v...

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rabarberu plātsmaize ar drumstalām

Rabarberu plātsmaize ar drumstalām

Brokastis

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas