Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Brokastis

Auzu putra ar ābolu - apelsīnu mērci

Foto: Receptes.lv
Izvēlies pilngraudu pārslas, jo tās ir vērtīgākas un veselīgākas. Augļu mērce putrai piešķirs īpašas garšas nianses.
Recepti sastādījis Rimi gardēdis un šefpavārs Normunds Baranovskis.
Foto: publicitātes
Pagatavošana
15 min
1. Auzu pārslas vāra sālsūdenī 3 minūtes un atstāj uzbriest.
2. Pa to laiku sagriež vai sarīvē ābolu pēc iespējas smalkāk.
3. Liek katlā, pievieno mizu no puses apelsīna, pieber cukuru un kanēli un no apelsīna izspiež sulu. Vāra, līdz āboli mīksti.
4. Uzbriedušajām pārslām katliņā pielej pienu un karsē, līdz putra kļūst krēmīga. Pasniedz visu kopā siltu.

Labu apetīti!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu