Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Brokastis Auzu putra ar ābolu - apelsīnu mērci

Auzu putra ar ābolu - apelsīnu mērci

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Izvēlies pilngraudu pārslas, jo tās ir vērtīgākas un veselīgākas. Augļu mērce putrai piešķirs īpašas garšas nianses.
Recepti sastādījis Rimi gardēdis un šefpavārs Normunds Baranovskis.
Foto: publicitātes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • Putrai:
  • 160 g pilngraudu auzu pārslu
  • 400 ml ūdens
  • 1/2 tējk. sāls
  • 400 ml piena
  • Mērcei:
  • 1 apelsīns
  • 1 ābols
  • 1/2 tējk. malta kanēļa
  • 1 ēd. k. cukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

15 min.
  1. Auzu pārslas vāra sālsūdenī 3 minūtes un atstāj uzbriest.
  2. Pa to laiku sagriež vai sarīvē ābolu pēc iespējas smalkāk.
  3. Liek katlā, pievieno mizu no puses apelsīna, pieber cukuru un kanēli un no apelsīna izspiež sulu. Vāra, līdz āboli mīksti.
  4. Uzbriedušajām pārslām katliņā pielej pienu un karsē, līdz putra kļūst krēmīga. Pasniedz visu kopā siltu.

    Labu apetīti!
    Uzbriedušajām pārslām katliņā pielej pienu un karsē, līdz pu...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ātri mazsālītie gurķi

Ātri mazsālītie gurķi

Brokastis

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas