Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Uzkodas Karamelizētās sviesta ikru maizītes

Karamelizētās sviesta ikru maizītes

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Mums uz galda ir daudz gardumu: paštaisīta paipalu olu majonēze (man patīk tās vieglums), karamelizētās sviesta ikru maizītes, kūpināts savvaļas lasis vai pikša, kaut kas ar tunci, jo tas ļoti piestāv olām, pašcepta maize – vai nu vīra vai manis cepta, un, protams, kādi salāti,” stāsta Signe Meirāne.
Foto: publicitātes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 200 g sviesta
  • 1 bagete (24 šķēles)
  • 12 novārītas paipalu olas
  • Foreles vai laša ikri
  • Avokado
  • Dīgsti
  • Jūras sāls
  • Svaigi malti pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Vispirms karamelizē sviestu – vislabāk to dari dienu iepriekš. Katliņā ar biezu dibenu liek sviestu un karsē uz vidēji lielas uguns, līdz sviests izkusis. Pēc brīža tas sāks vārīties un pārklāsies ar putu kārtiņu. Turpina karsēt, līdz putiņas pazudušas un sviests kļūst dzidrs. Tas aizņem apmēram 15 minūtes. Pārlej to nelielā trauciņā un pilnīgi atdzesē.
  2. Sakarsē pannu un liek tajā maizītes, apgrauzdējot no abām pusēm, lai ir kraukšķīgas, bet nekļūst sausas. Tikai nedaudz atdzesē.
  3. Uzsmērē maizītēm karamelizēto sviestu. Liek virsū olas un ikrus, ja vēlies – arī dīgstus vai avokado. Uzber nedaudz sāls un pavisam nedaudz piparu un pasniedz

    Lai labi garšo!
    Uzsmērē maizītēm karamelizēto sviestu. Liek virsū olas...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rabarberu plātsmaize ar drumstalām

Rabarberu plātsmaize ar drumstalām

Uzkodas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas