Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Uzkodas

Karamelizētās sviesta ikru maizītes

Foto: Receptes.lv
Mums uz galda ir daudz gardumu: paštaisīta paipalu olu majonēze (man patīk tās vieglums), karamelizētās sviesta ikru maizītes, kūpināts savvaļas lasis vai pikša, kaut kas ar tunci, jo tas ļoti piestāv olām, pašcepta maize – vai nu vīra vai manis cepta, un, protams, kādi salāti,” stāsta Signe Meirāne.
Foto: publicitātes
Pagatavošana
30 min
1. Vispirms karamelizē sviestu – vislabāk to dari dienu iepriekš. Katliņā ar biezu dibenu liek sviestu un karsē uz vidēji lielas uguns, līdz sviests izkusis. Pēc brīža tas sāks vārīties un pārklāsies ar putu kārtiņu. Turpina karsēt, līdz putiņas pazudušas un sviests kļūst dzidrs. Tas aizņem apmēram 15 minūtes. Pārlej to nelielā trauciņā un pilnīgi atdzesē.
2. Sakarsē pannu un liek tajā maizītes, apgrauzdējot no abām pusēm, lai ir kraukšķīgas, bet nekļūst sausas. Tikai nedaudz atdzesē.
3. Uzsmērē maizītēm karamelizēto sviestu. Liek virsū olas un ikrus, ja vēlies – arī dīgstus vai avokado. Uzber nedaudz sāls un pavisam nedaudz piparu un pasniedz

Lai labi garšo!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu