Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Lieldienu olu sacepums

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Ilze Jurkāne iedrošina izmēģināt jaunus apvāršņus tradicionālajās Lieldienu galda receptēs.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kukulis baltmaizes vai pilngraudu
  • 1/2 paciņa sviests
  • 8 olas
  • 0.5 l saldais krējums
  • 400 g oranžais Čedaras siers
  • 400 g svaigi vai saldēti brokoļi
  • 300 g bekons (pēc izvēles)
  • 2 ēd. k. Provansas garšvielas
  • 1 ēd. k. sāls
  • 1 ēd. k. Piecu piparu maisījums
  • 3 ēd. k. rīvmaize
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Tostermaizi saplūkā mazos gabaliņos un izlīdzini 30 x 25 cm cepamajā pannā, kura kārtīgi ieziesta ar puspaciņu sviesta.
  2. Sakuļ olu ar krējumu un garšvielām, pārlej maizi ar olu maisījumu un atstāj uz 15 minūtēm.
  3. Tikmēr izcep bekonu, ja to izmanto.
  4. Sarīvē Čedaras sieru un 3 minūtes patvaicē brokoļus. Ja izmanto saldētus brokoļus, tie tikai jāatkausē.
  5. Sadrupina izcepto bekonu, sagriež brokoļus 3 cm garos gabaliņos. Samaisa brokoļus ar 2/3 rīvētā siera un bekonu.
  6. Klāj brokoļu masu pannā vienmērīgā kārtā. Pārkaisa sacepumu ar rīvmaizi, Provansas garšvielām un atlikušo sieru.
    Klāj brokoļu masu pannā vienmērīgā kārtā. Pārkaisa...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

  7. Cep 25 minūtes, līdz siers izkusis un rīvmaize apbrūnējusi. Pasniedz karstu.
    Cep 25 minūtes, līdz siers izkusis un rīvmaize apbrūnēj...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rabarberu plātsmaize ar drumstalām

Rabarberu plātsmaize ar drumstalām

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas