Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Lieldienu olu sacepums

2020. gada 6. aprīlis
Foto: Receptes.lv
Ilze Jurkāne iedrošina izmēģināt jaunus apvāršņus tradicionālajās Lieldienu galda receptēs.
Pagatavošana
60 min
1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Tostermaizi saplūkā mazos gabaliņos un izlīdzini 30 x 25 cm cepamajā pannā, kura kārtīgi ieziesta ar puspaciņu sviesta.
2. Sakuļ olu ar krējumu un garšvielām, pārlej maizi ar olu maisījumu un atstāj uz 15 minūtēm.
3. Tikmēr izcep bekonu, ja to izmanto.
4. Sarīvē Čedaras sieru un 3 minūtes patvaicē brokoļus. Ja izmanto saldētus brokoļus, tie tikai jāatkausē.
5. Sadrupina izcepto bekonu, sagriež brokoļus 3 cm garos gabaliņos. Samaisa brokoļus ar 2/3 rīvētā siera un bekonu.
6. Klāj brokoļu masu pannā vienmērīgā kārtā. Pārkaisa sacepumu ar rīvmaizi, Provansas garšvielām un atlikušo sieru.
Foto: Receptes.lv
7. Cep 25 minūtes, līdz siers izkusis un rīvmaize apbrūnējusi. Pasniedz karstu.
Foto: Receptes.lv
Uz augšu