Ilze Jurkāne iedrošina izmēģināt jaunus apvāršņus tradicionālajās Lieldienu galda receptēs.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
1kukulis baltmaizes vai pilngraudu
1/2paciņa sviests
8olas
0.5lsaldā krējuma
400goranžais Čedaras siers
400gsvaigi vai saldēti brokoļi
300gbekons (pēc izvēles)
2ēd. k.Provansas garšvielas
1ēd. k.sāls
1ēd. k.Piecu piparu maisījums
3ēd. k.rīvmaize
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
60 min.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Tostermaizi saplūkā mazos gabaliņos un izlīdzini 30 x 25 cm cepamajā pannā, kura kārtīgi ieziesta ar puspaciņu sviesta.
Sakuļ olu ar krējumu un garšvielām, pārlej maizi ar olu maisījumu un atstāj uz 15 minūtēm.
Tikmēr izcep bekonu, ja to izmanto.
Sarīvē Čedaras sieru un 3 minūtes patvaicē brokoļus. Ja izmanto saldētus brokoļus, tie tikai jāatkausē.
Sadrupina izcepto bekonu, sagriež brokoļus 3 cm garos gabaliņos. Samaisa brokoļus ar 2/3 rīvētā siera un bekonu.
Klāj brokoļu masu pannā vienmērīgā kārtā. Pārkaisa sacepumu ar rīvmaizi, Provansas garšvielām un atlikušo sieru.